Rukomet

Dragan Marković: Švedska je favorit, ali...

01.02.2016.
u 07:00

Rukometna reprezentacija Švedske bit će protivnik BiH u dodatnim kvalifikacijama za plasman na SP koji će se iduće godine održati u Francuskoj, piše Večernji list BiH.

Teška skupina

Skandinavci su Europsko prvenstvo u Poljskoj završili na osmoj poziciji čime nisu ostvarili ambicije. Oni su imali izuzetno tešku skupinu u prvom dijelu. Španjolska i Njemačka su ih savladale minimalnim rezultatima, a pobjeda protiv Slovenije ih je dovela u drugi krug. Tamo su remizirali protiv Rusije i Danske i pobijedili Mađarsku, dok su u utakmici za sedmo mjesto poraženi od domaćina Poljske. - Pred prvenstvo u Poljskoj sam rekao da su Švedska i Norveška dvije reprezentacije koje su najviše napredovale u posljednje vrijeme i da igraju sjajan rukomet. Vrlo su brzi, a tim im je spoj mladosti i iskustva i imaju kvalitetne vratare. Sad su pod pritiskom javnosti jer u Poljskoj nisu ostvarili rezultat koji su željeli. Nismo bez šansi, jer će oni sad biti pod dodatnim pritiskom, dok mi ulazimo rasterećeni. Drage volje im prepuštam ulogu favorita, a mi ćemo na parketu nastojati zagorčati im to. Morat će to potvrditi na parketu. Ako smo mogli protiv Islanda, možemo i protiv Šveđana. Sigurno je da ćemo se boriti do kraja, rekao je izbornik Dragan Marković.

Velika potpora

Švedska je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebro. Redoviti su sudionici završnih turnira, ali...

- Mi ćemo imati veliku potporu na gostovanju što me raduje i nadam se da ćemo biti zdravi i spremni. Kad smo kompletni, ne bojim se nikoga. Bitno mi je samo da igrači budu zdravi, rekao je Marković.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije