uputio čestitku Trumpu

Dodik: Očekujem više razumijevanja sa SAD-om, a ne prinudu

Milorad Dodik
21.01.2017.
u 09:51

Očekujemo i više razumijevanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja svih problema dijalogom, a ne prinudom – naveo je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik „izrazio je uvjerenje da će RS i Sjedinjene Američke Države u narednom razdoblju uspostaviti uspješne političke i svake druge odnose zasnovane na obostranom razumijevanju i uvažavanju na dobrobit građana i naroda SAD-a i RS-a“.

-Očekujemo i više razumijevanja, međusobnog uvažavanja i rješavanja svih problema dijalogom, a ne prinudom – naveo je Dodik, u čestitci koju je uputio Donaldu Trumpu povodom stupanja na dužnost predsjednika SAD-a.

-Upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja i uvažavanja - navodi se u Dodikovoj čestitki, priopćeno je iz Ureda entitetskog predsjednika.

Očekujem i da SAD „još više napreduju i daju odlučujući doprinos miru i stabilizaciji u svijetu“.

SAD su 17. siječnja uvele sancije predsjedniku RS-a zbog nepoštivanja odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, jer je, kako su obrazložili, prijetnja provedbi Daytonskog sporazuma.

Sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD, zamrzavanje imovine u SAD-u, ali i zamrzavanje imovine u svim zemljama koje se pridruže sankcijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije