Tragedija na gradilištu srbijanske tvrtke u Moskvi

Dizalo se survalo s 19. kata zgrade, pet radnika poginulo!

25.09.2016.
u 07:00

Petero radnika koji su radili u Moskvi na gradilištu srbijanske tvrtke “Putevi” iz Užica poginulo je nakon što se dizalo otkačilo s 19. kata nove zgrade! Kako javljaju ruski mediji, sajla dizala otkačila se na 19. katu i petero radnika survalo se do zemlje.

Prema prvim informacijama, u pitanju su radnici iz Bjelorusije i Uzbekistana, a ovu informaciju, prenosi “Blic”, potvrdio je i Leko Korićanac, glavni direktor “Puteva” Užice. - Petero radnika koji su poginuli na gradilištu u Moskvi nisu državljani Srbije. Među nastradalima nisu ni državljani bivših jugoslavenskih republika. Stradala su četiri Bjelorusa i jedan Uzbekistanac - rekao je Korićanac, navodeći da su istražna tijela Rusije na gradilištu gdje ovo poduzeće izvodi radove. Ruski mediji javljaju da je svih pet radnika bilo zaposleno u različitim kompanijama i da su bili angažirani na montažnim i instalaterskim radovima.

Troje od njih poginulo je na mjestu, a dvoje na putu prema bolnici. Oni su objavili i imena četiri poginula radnika: Sarahon Nijazov (43), Nikola Stelnikov (56), Konstantin Pihtilo (37) i Vitalij Birmak (36). Identitet pete žrtve još nije priopćen, piše ruski medij. Kako pišu ruski mediji, dizalo je prije tragedije radilo normalno i nije bilo pritužbi. Istražitelji, koji rade na ovom slučaju, još nisu priopćili hoće li protiv tvrtki zaduženih za izgradnju biti pokrenut kazneni postupak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije