ERNAD HUSEINOVIĆ

Crnogorac ubijen u bombardiranju na borce ISIL-a: 'Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću'

mladić
08.02.2016.
u 12:59

18-godišnji Ernad Huseinović, iz Plava u Crnoj Gori, ubijen je u siječnju boreći se za terorističku organizaciju Islamska država, pišu prištinski mediji na albanskom, a prenosi srpski Blic. 

Mladić je u Siriju stigao u travnju prošle godine, a ubijen je u bombardiranju 20. siječnja ove godine. Njegova obitelj ovih je dana doznala za smrt. Smrt mladića sa sjevera Crne Gore potvrdili su i službeni izvori. 

Huseinović moli Allaha da im pomogne u borbi protiv nevjernika, prenosi Vecernji.hr

Huseinović je neko vrijeme živio u njemačkom gradu Bochumu gdje se povezao sa osobama koje su mu pomogle da ode u Siriju i pridruži se džihadistima. 

Službena Podgorica je prije 12 mjeseci objavila da se u Siriji za Islamsku državu bori šest državljana Crne Gore. Sada se neslužbeno govori kako se desetak mladih bori u redovima terorističke organizacije, a na svojim Facebook profilima objavljuju džihadističke statuse. 

U zadnjem statusu na svom profilu Huseinović moli Allaha da im pomogne u borbi protiv nevjernika. "Gospodaru naš, nadahni nas izdržljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda koji ne vjeruje", piše u statusu objavljenom u srpnju 2015. godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije