Njemačka

Crnogorac koji je krijumčario oružje u Pariz osuđen na 4 godine zatvora

policija njemacka
29.09.2016.
u 16:42

Vlatka Vučelića, muškarca pedesetih godina, zaustavila je policija 5. studenoga prošle godine na autocesti između Salzburga i Muenchena

Crnogorcu koji se uoči prošlogodišnjih napada uputio u Pariz s arsenalom oružja i eksploziva skrivenim u automobilu izrečena je zatvorska kazna od četiri godine u Njemačkoj. 

Vlatka Vučelića, muškarca pedesetih godina, zaustavila je policija 5. studenoga prošle godine na autocesti između Salzburga i Muenchena. Navigacijski sustav njegova automobila pokazao je da se vozio iz Crne Gore, preko Hrvatske i Slovenije, te da mu je odredište bilo Pariz. Policija je u njegovu Golfu pronašla osam kalašnjikova, pištolje, ručne granate, eksploziv i detonatore, prenio je Reuters. 

Vučelić, koji prije nije bio kažnjavan, vrhovnom je regionalnom sudu u Muenchenu priznao da je bio svjestan da se oružje nalazi u njegovu automobilu, no da nije imao saznanja o bilo kakvom planiranom napadu. 

Sud ga je u četvrtak osudio zbog nezakonita posjedovanja i prijevoza borbenog oružja, no u priopćenju je pisalo kako "nije dokazano da je svjesno prevozio oružje u Pariz zbog planiranog napada".

Presuda je donesena na temelju nagodbe koja se temeljila na punom priznanju. 

Sud nije uspio odrediti tko je naredio dostavu tog oružja, a što mu je bilo plaćeno svotom od 2 tisuće eura. 

Islamistički militanti ubili su 13. studenoga 2015. u Parizu 130 ljudi u seriji koordiniranih napada vatrenim oružjem i bombama. Dio oružja što su upotrijebili potječe iz ratova na području bivše Jugoslavije i vjerojatno je s Balkana stiglo uhodanim krijumčarskim putevima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije