istraga

'Crni bombarder' najavio istragu FUP-a u Drvaru

08.09.2015.
u 06:30

Federalna policija u općini Drvar izuzima dokumentaciju vezanu za ranije podnesenu kaznenu prijavu protiv načelnika Stevice Lukača

Prema naredbi Općinskog suda u Livnu, federalna policija jučer ujutro stigla je u općinu Drvar te izuzima dokumentaciju vezanu za kaznenu prijavu o gospodarskom kriminalu koja je ranije podnesene protiv načelnika Stevice Lukača.

- Riječ je o redovitoj proceduri - navode iz Tužiteljstva. Upravo je skupina građana koja je osnovala ilegalnu radiopostau "Crni bombarder" inzistirala na rješavanju ovog slučaja koji već godinama potresa Drvar. U programu te radiopostaje svakodnevno je izvještavano o pljački društvene imovine i njenim glavnim akterima. S druge strane, kako se spominjalo, Radiju Slobodni Drvar Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) zabranila je 11. kolovoza rad zbog prijave općinskih dužnosnika s načelnikom Stevicom Lukačem (SNSD) na čelu.

Skupina građana ispoštovala je tu odluku uklonivši radiopostaju s postojeće lokacije, ali su ilegalno nastavili svakog tjedna "bombardirati" javnost pa su i dobili naziv po sad već legendarnom filmu "Crni bombarder".

- Povlače se u šumu i odatle na frekvenciji 107,1 megaherc javljaju o navodnom kriminalu i korupciji lokalnih političkih moćnika kojima je očito trn u oku ova radiopostaja pa na sve načine pokušavaju spriječiti njezin rad, ali nitko ne zna gdje se ona nalazi. Aktere i suradnike ove radiopostaje progone vlasti zbog svog djelovanja. Živana Sabljić, njen sin David i Milan Mišo Balaban su okosnica, kako kažu, slobodne riječi Drvara u ruhu "Crnog bombardera". Spakiraju opremu za emitiranje i agregat u terenac i svakog tjedna odlaze u različite šume ili na brda te izvještavaju. Tvrde da ih ne zanimaju nacionalistička retorika ni političke pozicije, nego životi običnih Drvarčana. Tako se svake srijede i nedjelje u popodnevnim satima s brda iz okoline Drvara preko radioprijemnika emitira sarkastično obojena surova realnost ovog gradića. Priča se o svemu, od zdravstva, obrazovanja, represije institucija, kriminala, krađe, korupcije do nepotizma. Jedan od istaknutijih članova ekipe radiopostaje Milan Balaban u svojim emisijama razotkriva ono što većina građana Drvara potiho prepričava. - RAK nam je zabranio rad, ali mi se moramo boriti za ovu djecu. Tako da će se s brda, ali neće nikada saznati odakle, čuti glas razuma i istine. Izdržat ćemo dok nas snijeg ne istjera. Nećemo odustati, nema predaje - govorio je Balaban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije