Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak se u Parizu susreo s francuskim ministrom vanjskih poslova Ayraultom

Crnadak
04.07.2016.
u 18:44

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sudjeluje na Trećem summitu o zapadnom Balkanu koji se danas održava u Parizu.

Crnadak će u okviru ovog događaja sudjelovati na ministarskom sastanku i na radnoj večeri u Elizejskoj palači, kojoj će domaćin biti predsjednik Republike Francuske François Hollande.

Uoči početka summita, danas se sastao s ministrom vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Republike Francuske Jean-Marcom Ayraultom, i tom prilikom izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci Republike Francuske približavanju BiH Europskoj uniji, kao i za francusko aktivno sudjelovanje u Berlinskom procesu iskazano i kroz domaćinstvo ovog summita.

Ministar Crnadak je rekao da je za BiH od posebne važnosti činjenica da je pitanje mladih jedan od prioriteta današnjeg summita, jer je jedan od glavnih zadataka Vijeća ministara BiH, kao i drugih institucija na svim nivoima u BiH, da se mladim ljudima osigura sigurnija perspektiva i normalan život kroz bolji sistem obrazovanja i lakše pronalaženje zaposlenja, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Crnadak je istaknuo da BiH ostaje opredijeljena svom europskom putu i nakon Brexita, te da je važno da se nastavi pozitivni trenutak procesa europske integracije BiH. Iskazao je uvjerenje da će Francuska nastaviti podržavati BiH u ovom procesu. Pozvao je francuskog ministra vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Jean-Marc Ayraulta da, ukoliko se sa bosanskohercegovačke strane ispune neophodni uvjeti, podrži prihvatanje zahtjeva za članstvo BiH u EU i na taj način omogući nastavak europskog puta BiH.

Sugovornici su ocijenili da su dobri politički odnosi između BiH i Francuske vrlo dobra osnova za jačanje ekonomskih odnosa koji nisu u srazmjeri, niti sa snagom francuske privrede i njenih poduzeća, niti sa privrednim potencijalima i resursima BiH, navedeno je u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije