AKCIJA SIPA-e

Uhićene četiri osobe zbog utaje poreza

'bih...sarajevo...2012...policija, sipa, specijalna policija'
Foto: ''
14.11.2013.
u 10:52

Pripadnici SIPA-e, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, započeli su pretrese na većem broju lokacija na širem području Banja Luke

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH uhitili su na širem području Banja Luke četiri lica zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela organizirani kriminal, porezna utaja ili prevara i carinska prevara, čime su oštetili proračun BiH za višemilijunski iznos.

Pripadnici SIPA-e, u zajedničkoj akciji sa pripadnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, započeli su pretrese na većem broju lokacija na širem području Banja Luke, radi pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv više osumnjičenih, priopćeno je iz SIPA-e. 

Riječ je, uglavnom, o špediterima, uvoznicima i vlasnicima skladišta koji su osumnjičeni za poreznu i carinsku utaju prilikom uvoza raznih vrsta kineske robe. Procjenjuje se da je ovim nezakonitim aktivnostima proračun BiH oštećen u višemilijunskom iznosu. 

Uhićene osobe privedene su u službene prostorije SIPA-e u Banja Luci, nakon čega će biti predati Tužiteljstvu BiH. Akcija se provodi po naredbi Tužiteljstva i Suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?