DAN ZA PAMĆENJE

Ukrao policiji auto, izazvao prometnu nesreću, pa ga uhitili

policija klis (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
06.01.2011.
u 08:19

Počinitelj, E. B. iz Živinica, stalno nastanjen u Sarajevu, se trenutno nalazi u policijskoj stanici i u vidno je alkoholiziranom stanju

E. B. je u srijedu u večernjim satima otuđio policijsko vozilo u Bihaću, zatim skrivio prometnu nesreću povrijedivši dvije osobe i dao se u bijeg. Ubrzo je uhvaćen i priveden u policijsku postaju, saznaje Sarajevo-x.com.

Policija je obavještena da je oko 17.55 sati došlo do narušavanja javnog reda i mira u naselju Pokoj u blizini Bihaća.

Prema prvim informacijama, E. B. je razbio staklo na jednom automobilu zbog čega su ga pripadnici MUP-a Unsko-sanske županije priveli, no dok su uzimali izjave očevidaca, iskoristio je nepažnju policajaca te otuđio policijski automobil i njime pobjegao prema gradu.

Samo nekoliko minuta kasnije policijskim vozilom skrivio je prometnu nesreću u kojoj su lakše povrijeđene dvije osobe, a zatim nastavio bježati van grada.

Na sreću, zaustavljen je i priveden.

"Počinitelj, E. B. iz Živinica, stalno nastanjen u Sarajevu, se trenutno nalazi u policijskoj stanici i u vidno je alkoholiziranom stanju. Radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji", kazala je za Sarajevo-x.com Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije