AKCIJA POLICIJE

Uhićen bankar koji je djeci 
s računa ukrao 233.000 eura

VL FOTO
13.10.2010.
u 08:14

Prilikom akcije bjegunac Ivica Mandurić Šitić nije pronađen, Jure Markota zvani Andrić uspio je pobjeći policajcima

Inspektori PU Posušje jučer ujutro oko 6 sati su izveli koordiniranu akciju na tri lokacije zbog trojice bjegunaca. Naime, raspolagali su operativnim saznanjima da se već neko vrijeme u svojim obiteljskim kućama kriju Goran Barać, Ivica Mandurić zvani Šitić i Jure Markota zvani Andrić za kojima je MUP Zapadnohercegovačke županije, po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, raspisao tjeralice. Tom prilikom Ivica Mandurić Šitić nije pronađen, Jure Markota Andrić uspio je pobjeći i za njim traga veći broj policajaca, a u svojoj obiteljskoj kući slobode je lišen Goran Barać.

Pojačana je i kontrola na granicama. Inače, Goran Barać, bivši voditelj poslovnice Zagrebačke banke u Posušju, pravomoćno je osuđen na četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog počinjenog kaznenog djela zloporabe položaja ili ovlasti, a dužan je bio toj banci vratiti 233.000 eura. Naime, toliko je bio uzeo s četiri računa djece, kojima su skrbnici slali novac iz inozemstva.

Bit će prebačen u Zenicu. Markota je pak osuđen na osam mjeseci, a zanimljivo je da je upravo za vrijeme bijega dobio 1000 KM kao pomoć zbog teškog materijalnog stanja u okviru poticaja u vrijeme Vlade Zvonke Jurišića, u čijoj je stranci član Predsjedništva upravo Markotina kći. Policija moli građane da se jave na telefonski broj 122.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije