Uhićen Dražan Knezović

U rješavanju ubojstva Stojke Grubešić veliku pomoć pružili građani

mup hnz
FENA
17.03.2016.
u 13:08

Odmah nakon ubojstva policija je poduzela niz operativnih mjera što je rezultiralo otkrivanjem počinitelja u kratkom roku

Mostarska policija prije dva dana uhitila je D. K. (1978.) iz Mostara za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio ubojstvo 79-godišnje Stojke Grubešić, koje se dogodilo 7. ožujka u njezinom stanu. 

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao ravnatelj policije Hercegovačko-neretvanske županije Ilija Lasić, odmah nakon ubojstva policija je poduzela niz operativnih mjera što je rezultiralo otkrivanjem počinitelja u kratkom roku, javlja Fena. 

- Radi se o D. K., rođenom 1978. u Mostaru, koji je uhićen 15. ožujka, a dan kasnije, uz izvješće o počinjenju kaznenog djela ubojstvo iz koristoljublja, predan je županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, kazao je Lasić, istaknuvši kako su policiji u rješavanju ubojstva veliku pomoć pružili građani Mostara.

Dodao je kako je ubojstvo počinjeno na iznimno surov način. Ubojica je ženu vezao silkom oko vrata, ubadao iglama za pletenje i na kraju ju ubio ubodom noža u grlo.

Lasić nije želio iznositi više detalje o ubojstvu i dokazima protiv uhićenog D. K., kazavši kako je policija uradila svoj dio posla, a da je sada na potezu tužiteljstvo.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda čestitao je policiji na obavljenom poslu i građanima koji su pomogli u rasvjetljavanju ovog zločina.

- Zadnjih dana javnost u našem gradu i županiji potreslo je nekoliko događaja koji su kod građana potaknuli sumnju da je stanje sigurnosti narušeno i zato mi je jako drago što je ubojstvo Stojke Grubešić razriješeno u tako kratkom vremenu, kazao je Bevanda.

Dodao je kako se građani Mostara i HNŽ-a mogu osjećati sigurnima te da je sigurnosna situacija na "zavidnoj razini".

Naime, kako je Večernji list već objavio, jučer je zbog sumnje u povezanost s okrutnom smrću susjede Stojke Grubešić uhićen Dražan Knezović Gega (38) iz Mostara, poznat po narkomaniji i razbojstvima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije