više provedenih akcija

U odvojenim akcijama zatečeno više od 200 ilegalnih migranata

migranti policija
03.08.2023.
u 18:17

U cilju suzbijanja nezakonitih migracija, nastavljene su zajedničke planske aktivnosti pripadnika Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima.

Zajedničke aktivnosti, koje su bile usmjerene na otkrivanje osoba u nezakonitom prelasku državne granice, odvraćanje osoba od pokušaja nezakonitog prelaska državne granice te predaju stranaca nadležnim tijelima Republike Srbije u postupku readmisije po skraćenom postupku ili njihov smještaj u jednu od ustanova na području BiH, u prethodna dva dan realizirane su u područjima djelovanja jedinica Granične policije BiH Zvornik i Velika Kladuša, gdje je migrantski pritisak trenutačno najizraženiji, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Tijekom realizacije zajedničkih aktivnosti na području Zvornika u ilegalnom prelasku državne granice iz smjera Republike Srbije u nekoliko skupina zatečene su ukupno 123 osobe afroazijskog podrijetla. Riječ je o državljanima Afganistana, Bangladeša, Pakistana i Irana, nakon čega je za njih, u skladu sa sporazumom o readmisiji, pokrenut postupak vraćanja u zemlju iz koje su nezakonito ušli u BiH. U istom razdoblju je tijekom zajedničkih aktivnosti na navedenom području od pokušaja nezakonitog ulaska u BiH s teritorija Republike Srbije odvraćeno ukupno 10 osoba afroazijskog podrijetla.

Također, tijekom realizacije aktivnosti na području Velike Kladuše u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice prema Republici Hrvatskoj u nekoliko skupina zatečeno je ukupno 107 osoba afroazijskog podrijetla. Riječ je o državljanima Afganistana, Bangladeša, Pakistana, Maroka, Indije, Turske i Iraka koji su nakon obrade smješteni u privremene prihvatne centre na području Unsko-sanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije