kontrola na granici

U Neumu oduzeta lovačka puška

ilustracija
04.12.2017.
u 14:39

Službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH oduzeli su 3. prosinca lovačku pušku bez potrebne dokumentacije koja je otkrivena graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Neuma.

Vozilom je upravljao M. B. (1990.), državljanin BiH. Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, protiv M. B. bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", izvijestila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

Istog dana, pripadnici PGP-a Bijeljina otkrili su krivotvorenu licenciju za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza robe koju je prilikom granične kontrole na uvid dao bh. državljanin O. B. (1979.).

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu Volvo, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Prema naredbi tužitelja Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, licencija je privremeno oduzeta. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Službenici PGP-a Trebinje 2. prosinca u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su dvojicu državljana Irana. Otkriveni su u graničnom pojasu na području Trebinja, a na teritorij BiH su stigli iz Crne Gore.

Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?