Sud BiH

Suđenje Naseru Oriću počinje u utorak

Naseru Oric
25.01.2016.
u 08:01

Suđenje ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i njegovom suborcu Sabahudinu Muhiću zbog zločina nad srpskim zarobljenicima 1992. godine na području Srebrenice i Bratunca trebalo bi početi sutra u Sudu BiH.

Sud BiH potvrdio je 9. rujna prošle godine tri točke optužnice protiv Orića i Muhića za zločin nad ratnim zarobljenicima, odnosno da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića, javlja Srna. 

Optuženi su 19. listopada negirali krivnju pred Sudom BiH.

Na statusnoj konferenciji, održanoj 24. studenog tužitelj Miroslav Janjić najavio je ispitivanje 30 svjedoka, među kojima će biti jedan zaštićeni svjedok, kao i izvođenje 63 materijalna dokaza.

Orić se brani sa slobode, uz ograničeno kretanje samo na području Federacije BiH i obvezno tjedno javljanje nadležnim policijskim službama.

On je 26. lipnja izručen BiH iz Švicarske, gdje je uhićen 10. lipnja po tjeralici Srbije zbog ratnih zločina počinjenih u selima oko Srebrenice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?