Županijski sud u Sarajevu

Slučaj Dženan Memić: Ljubo i Bekrija Seferović negirali krivnju

Dženan Memić
19.09.2016.
u 21:17

Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili su se da nisu krivi u slučaju izazivanja i prikrivanja dokaza prometne nezgode nakon koje je život izgubio Dženan Memić. Županijski sud u Sarajevu naknadno će odrediti početak suđenja u slučaju kojeg prate brojne kontroverze, javlja N1. 

Otac i sin, ranije osumnjičeni za ubojstvo, sada optuženi za prometnu nezgodu i sprečavanje dokazivanja nakon čega je od ozljeda u veljači smrtno stradao Dženan Memić, negirali su krivnju. 

“U pogledu krivnje hoćete se izjasniti? - Hoću. Recite? - Nisam kriv. Optuženi Bekrija Seferović, hoćete li se izjasniti? - Nisam kriv, ne osjećam se krivim”, izjavili su danas Ljubo i Bekrija Seferović.

Moguća nagodba Seferovića i tužiteljstva još nije isključena.

“Da su moji branjenici danas priznali krivnju odrekli bi se redovitog suđenja, a ovaj predmet bi bio dodijeljen sucu koji bi zakazao pretres samo za izricanje krivično-parne sankcije. Dakle, ne bi se dozvolilo, odnosno ne bi imali mogućnost da i obrana provede svoje dokaze te da na taj način utječe, eventualno, na visinu kazne”, istaknuo je Rusmir Karkin, odvjetnik Seferovića.

Tužiteljstvo je u ovoj fazi bez komentara, ali nije Dženanov otac.

“Oni nisu krivi, ja to tvrdim od početka, oni su plaćeni da to kažu i sad ćemo vidjeti kako će ići suđenje. Ja već imam dokaze s kojima ne smijem još izaći u javnost. O tom plaćeništvu ili o nečem drugom? I o plaćeništvu i da se radi o ubojstvu. Ubojica još hoda slobodan”, rekao je Muriz Memić.

Otac Dženana Memića tvrdi da mu je svojevremeno policijski komesar MUP-a SŽ Vahid Ćosić kazao kako je ovdje riječ o ubojstvu koje neće ostati nerazjašnjeno. U međuvremenu je Povjerenstvo za sigurnost Skupštine SŽ MUP-u podnijelo inicijativu za pokretanje disciplinskog potupka protiv komesara Ćosića. Očekuje se odluka ministarstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?