MUP ZDŽ

Sankcionirano 238 vozača zbog vožnje pod djelovanjem alkohola

policija promet
19.12.2019.
u 11:14

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije su u dane protekla dva vikenda proveli pojačane kontrole sudionika u prometu na području te županije. 

Aktivnosti policijskih službenika su bile usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod djelovanjem alkohola, shodno Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima u BiH, te su, istovremeno, sankcionirani počinitelji i drugih prekršaja.

Kontrolirana su ukupno 2.343 vozača i vozila u prometu, a 2.105 vozača je alkotestirano kojom prilikom je kod 234 vozača utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok su četiri vozača odbila alkotestiranje.

Za počinjene prekršaje vožnjom pod djelovanjem alkohola vozačima je izdano 238 prekršajnih naloga, dok je 25 vozača uhićeno i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice.

Uprava policije MUP-a ZDŽ upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih prometnih propisa kako bi zaštitili sebe i osobe koje prevoze, kao i druge sudionike u prometu.

Iz te uprave, istovremeno, podsjećaju da će se i u narednom razdoblju provoditi slične akcije u kojima će slučajevi vožnje pod djelovanjem alkohola biti odmah zadokumentirani, a nesavjesni vozači sankcionirani, priopćeno je MUP-a ZDŽ.                                               

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?