USPJEŠNA AKCIJA

Razbijena narko mreža u Hercegovini

skunk
Jan Virović/PIXSELL
08.07.2010.
u 07:53

Dvije koordinirane akcije policije u Hercegovini ozbiljno uzdrmale narko mrežu u Hercegovini

Pripadnici državne, federalne i županijske policije na području Hercegovine izvršili su dvije odvojene policijske akcije razbijanja organizirane mreže krijumčara droge. Uhićene su 24 osobe.

Po nalogu tužiteljstva BiH, pripadnici SIPA-e uz asistenciju Granične policije, te policije iz RS-a i MUP-a HNŽ-a na području Mostara i više gradova u Hercegovini uhitili su 14 osoba i izvršili pretrese na 14 lokacija. Akcija »Prenj« provedena je u suradnji s pravosuđem i policijom Crne Gore i Hrvatske, te bila usmjerena na otkrivanje i krivično gonjenje osoba osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Crne Gore preko naše zemlje u Hrvatsku.

Uhićeni se sumnjiče za krijumčarenje više od 150 kilograma droge skank, čija cijena na ilegalnom tržištu Hrvatske iznosi više od 150.000 eura, a u zemljama Zapadne Europe više od 600.000 eura.

Istovremeno, po nalogu Tužiteljstva HNŽ-a, u Hercegovini, pripadnici Federalne uprave policije, uz asistenciju kolega iz MUP-a HNŽ-a, izvršili su akciju razbijanja mreže trgovaca drogom.

Uhićeno je deset osoba, a pretresena je 21 lokacija u više gradova u Hercegovini. Tom prilikom zaplijenjena je određena količina droge i oružja. Privedena lica će, nakon kriminalističke obrade biti predana nadležnim tužiteljstvima, koja će odlučiti o prijedlozima za određivanje pritvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije