Sud BiH

Raspada se proces protiv Orića: Svjedoci Tužiteljstva odustaju

naser oric
10.05.2016.
u 11:53

Tužitelj je obavijestio Sud da se planirani svjedok Taib Delimustafić, koji se nalazi u KPZ Foča na izdržavanju kazne, neće pojaviti na klupi za svjedoke, te da Tužiteljstvo odustaje od njegovog svjedočenja

U Sudu BiH jutros je nastavljeno suđenje komandantu obrane Srebrenice Naseru Oriću i njegovom suborcu Sabahudinu Muhiću, koje optužnica Tužiteljstva BiH tereti za ratne zločine na području ove općine u srpnju 1992. godine.

Na samom početku ročišta tužitelj Miroslav Janjić je obavijestio Sud da se planirani svjedok Taib Delimustafić, koji se trenutno nalazi u KPZ Foča na izdržavanju kazne, neće pojaviti na klupi za svjedoke, te da Tužiteljstvo odustaje od njegovog svjedočenja.

– Nije do Tužiteljstva, do svjedoka je. Do jučer nismo znali da neće svjedočiti, odustao je iz nekih njegovih subjektivnih razloga – kazao je Janjić, piše Faktor. 

Nakon toga je svjedočila Jelica Ilić, supruga ubijenog sudije Slobodana Ilića, koji je prema optužnici ubijen 12. srpnja 1992. godine na Zalazju, a za što Tužiteljstvo tereti Orića.

Ona je kazala da je supruga zadnji put vidjela polovinom lipnja 1992. godine u Bratuncu, kada joj je kazao da je mobiliran i „otjeran na Zalazje“. Ona je, inače, u to vrijeme boravila u Srbiji, gdje je izbjegla sa sinovima početkom rata, te da je 12. srpnja dobila vijest da je „na Zalazju bio pokolj i da se ne zna što je sa Slobodanom“.

– Kada su dovezli mrtve pred Dom zdravlja Bratunac, moj suprug nije bio među njima. Kasnije su se čule razne priče, da je zarobljen i odveden u Srebrenicu. Međutim, njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani na Zalazju, na deponiji smeća – ispričala je svjedokinja. Također je kazala da je njen suprug pokopan 12. sdrpnja 2012. godine u Bratuncu. Dodala je da ne zna tko je odgovoran za smrt njezinog supruga, ali da želi da se počinitelj kazni.

– Nije mi važno je li ga ubio Huso, Haso, Janko ili Marko, ali želim da onaj tko je to uradio odgovara, kazala je svjedokinja.

Obrane optuženih nisu imale dodatnih pitanja za ovu svjedokinju. Suđenje se nastavlja 31. svibnja, kada je planirano saslušanje još tri svjedoka optužbe.

Ključne riječi

Komentara 1

JV
Josip_V
12:21 10.05.2016.

Neće mu sudit kao ni Dževadu Mlaći koji uz blagosov HDZ radi što želi a za uzvrat nece biti ništa ni od sudjenja Jeliću koji je sa 21 god postao general☺ žalosno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?