Istraga

Policiji enigma tko krade bankomate

bankomat,portal
Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL
01.08.2013.
u 10:08

Osumnjičena ista skupina razbojnika koja je opljačkala poštu i Komercijalnu banku u Dervišima kod Banje Luke odakle su odnijeli oko 150.000 KM

Za pokušaj krađe bankomata Komercijalne banke u Novoj Topoli osumnjičena je ista skupina razbojnika koja je opljačkala poštu u Šargovcu i Komercijalnu banku u Dervišima kod Banje Luke iz kojih su odnijeli oko 150.000 maraka.

 

Mlađi muškarci

 

Riječ je o nekolicini mlađih muškaraca koji već tri mjeseca predstavljaju nerješivu enigmu za policiju i koji ne odustaju od isprobanog sustava rada iako su svjesni da im policija “diše za vratom”. U napadima sudjeluju po tri maskirana razbojnika, oni koriste automatske puške i ukradena kola. U policiji navode da lopovi i vozilo biraju tako da jačina motora odgovara njihovim potrebama i ranije utvrđenom planu. Vozila ostavljaju na manjim putevima i sporednim ulicama gdje ih zapale kako bi uništili eventualne dokaze. Tako je u pokušaju krađe bankomata u Novoj Topoli korišten kombi “VW sharan”, koji je 23. srpnja ukraden u Pribiniću kod Teslića. - Vozilo je na sebi imalo austrijske oznake i tijekom noći je ukradeno ispred kuće Vojislava M. Vozilo je vrijedilo oko 18.000 KM, a razbojnici su ga poslije bijega zapalili na Kozari u mjestu Mičije kod Gradiške.

 

Štekaju’ vozila

 

Očigledno su planirali nakon čupanja bankomat natovariti u kombi, ali ih je u tome spriječila policija. No, uspjeli su pobjeći, i to vjerojatno po unapred utvrđenoj trasi kretanja. Vidljivo je da su i u dva ranija slučaja vozila ukradena puno prije nego što je pljačka izvršena pa se pretpostavlja i da koriste garaže u kojima “štekaju” vozila, sve dok ne krenu u pljačku. Ono što također povezuje ove pljačke je i činjenica da se opljačkani objekti nalaze u manjim sredinama u kojima nema puno policije. Isto tako, svi opljačkani objekti “otvoreni” su prema više cestovnih pravaca, kako magistralnih, tako i sporednih, što lopovima olakšava bijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije