Banja Luka

Osuđeni bjegunac traži od RS-a da mu vrati novac

18.11.2015.
u 06:45

Mile Radišić, koji se nalazi u bijegu, uputio je službeni zahtjev Investicijsko-razvojnoj banci Republike Srpske da mu vrati 183 tisuća KM kojima je kupovao i manipulirao akcijama Medicinske elektronike zbog čega je u maratonskom sudskom procesu pravomoćno osuđen na tri godine zatvora, otkriva poslovni portal Capital.ba. Radišić je preko odvjetnika od IRB-a zatražio povrat novca u ukupnom iznosu od 183.073,34 KM koji je uplaćen na račun Akcijskog fonda RS i Fonda za restituciju RS prilikom preuzimanja akcija Medicinske elektronike. Radišić je zbog kupovine i malverzacije s akcijama zajedno s tadašnjim direktorom IRB-a Bojanom Golićem i dvojicom službenika IRB-a pravomoćno osuđen na robiju, nakon čega je u ožujku ove godine pobjegao u Srbiju, ali to ga nije spriječilo da traži novac od Republike Srpske.

Direktorica IRB-a Snežana Vujnić je već nekoliko puta slala dopis Pravobraniteljstvu RS tražeći uputstvo što raditi.

- Sud je presudio da se ugovor o kupoprodaji akcija Medicinske elektronike raskida i da se one vrate prethodnom vlasniku. Ako se ugovor raskida, onda država ne može uzeti i akcije i novac. Sud nije presudio da su akcije, kao imovina, stečene kaznenim djelom i da mu se oduzimaju", tvrdi odvjetnik Dragan Stupar. Sudeći po tome, tako je sud, zapravo, Radišiću učinio veliku uslugu. On će dobiti nazad novac za akcije koje sada ne vrijede ništa, jer je Medicinska elektronika u stečaju. Radišić traži poštovanje zakona od RS iz kojega je pobjegao kao osuđenik. Sada treba dobiti novac bez dana provedenog iza rešetaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije