UNO BIH

Oduzete trenerke, jakne, torbe, parfemi, satovi... u vrijednosti od 80.000 KM

uno
12.09.2016.
u 12:05

Ukupno je privremeno oduzeto 1.924 komada razne robe tržišne vrijednosti u iznosu od 80.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH na putnoj komunikaciji Bijeljina – Brčko Distrikt privremeno su oduzeli veću količinu razne robe u vrijednosti od 80.000 KM.

Koristeći zakonom predviđene operativno-taktičke mjere i radnje te na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Tuzla, locirali su na putnoj komunikacij Bijeljina-Brčko Distrikt dva putnička motorna vozila u kojima je pronađena veća količina krijumčarene robe ( trenerke NIKE, ADIDAS, TOMMY HILFIGER, jakne, torbe, parfemi, satovi). Ukupno je privremeno oduzeto 1.924 komada razne robe tržišne vrijednosti u iznosu od 80.000 KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Prilikom izvođenja operativno-taktičkih radnji, službenici UNO su koristili opremu doniranu od strane Vlade SAD, kroz program EXBS (dvogledi za osmatranje, set opreme CT-30). Protiv odgovornih osoba, a shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije