tržnica Arizona

Oduzet tekstil ukupne vrijednosti 40.000 KM

tekstil
13.03.2016.
u 13:25

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu raznih tekstilnih proizvoda na tržnici Arizona ukupne vrijednosti 40.000 KM

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju tekstilne robe u Bosnu i Hercegovinu, ovlašteni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru Tuzla,  izvršili su provjere porijekla robe kod pravne osobe registrirane u Distriktu Brčko. Aktivnosti na terenu su izvršene na tri lokacije na Tržnici Arizona. Prilikom izvršenih provjera obveze plaćanja  neizravnih poreza, uvidom u knjigovodstvenu dokumentaciju i urađenim popisom robe, utvrđen je višak robe stranog podrijetla. Radilo se o 794 komada traperica, 106 komada raznih majica i 10 komada jakni. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi  40.000 KM. Protiv pravne osobe registrirane u Distriktu Brčko  i odgovorne osobe u pravnooj osobi, bit će podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili prekršajno djelo Primanje, držanje i promet robe kojima je učinjen carinski prekršaj, sukladno članku 17. Zakona o carinskim prekršajima BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije