Sud BiH

Nema pritvora, izrečene mjere zabrane za uhićene u akciji "Lavina"

Bobar banka
04.04.2016.
u 15:12

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta i putovanja, kao i zabranu sastajanja, odnosno zabranu međusobnog kontaktiranja na bilo koji način

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane za 10 osoba u predmetu "Slavica Injac i drugi" osumnjičenih da su oštetitili Bobar banku i bankarski sektor u BiH za 122 milijuna KM.

Mjere zabrane određene su direktoru Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, direktoru Investicijsko-razvojne banke Snežani Vujnić, te Petru Cacanoviću, Ani Mirosavljević, Draganu Radumilu, Sonji Kurtumi, Saši Tomiću, Batriću Đurišiću, Zdravku Dubovu i Igoru Prodanoviću, priopćeno je danas iz Suda BiH. 

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta i putovanja, kao i zabranu sastajanja, odnosno zabranu međusobnog kontaktiranja na bilo koji način, te kontaktiranja preko posrednika sa svim zaposlenima Bobar banke, Investicijsko-razvojne banke, Agencije za bankarstvo Republike Srpske i zaposlenima svih pravnih osoba "Bobar grupe" povezanih osoba.

Osumnjičenima je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima tiskanih i elektronskih medija na okolnosti ovog krivičnog postupka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im biti određena mjera pritvora.

Uhićeni u akciji "Lavina" osumnjičeni su da su počinili organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlasti, falsificiranje ili uništavanja službene isprave, neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela, te zlouporaba ovlasti u gospodarstvu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?