Suđenje u Sarajevu

Nakon smrti bebe optuženi se otac htio otrovati

30.12.2015.
u 07:15

Prema optužnici, Eldar Leđen je nakon što je dijete odbijalo hranu i plakalo, uzeo mališana ispod pazuha i kobno bacio na fotelju

Muhamed Mulaomerović i Admir Leđen, brat Eldara Leđena, optuženog da je ubio svog četveromjesečnog sina, jučer su u sarajevskom Županijskom sudu svjedočili što se 29. studenoga prošle godine događalo u iznajmljenom stanu u Ulici Avde Hodžića na broju 39, u kojemu je optuženi stanovao s izvanbračnom suprugom Indirom Penić. Prethodno je Leđenov odvjetnik Omar Mehmedbašić pokazao nalaz iz Hitne pomoći u kojem se navodi da je optuženom dan kasnije pružena pomoć zbog navedenih samoubilačkih nakana.

Prema optužnici, Eldar Leđen je kobnog dana bio u spavaćoj sobi te, nakon što je dijete odbijalo hranu i plakalo, uzeo mališana ispod pazuha, podigao uvis i bacio na fotelju. Beba je udarila glavom i tijelom u drveni naslon te smrtno stradala. Leđen je uhićen dan kasnije kada je obdukcijom utvrđeno da je dijete preminulo uslijed teških ozljeda. On je, podsjećamo, prvo tvrdio da se beba zagrcnula dok ju je hranio. Svjedoci obrane su rekli da je Indira, svega 10-ak sati nakon smrti svoje bebe, inzistirala da Eldar i ona piju alkohol kako bi se malo opustili i tako lakše rekli obitelji što se dogodilo.

- Bio je neprepoznatljiv, nije znao za sebe, nije davao normalne odgovore, nego je pričao nebuloze. Na stolu su bile boce piva i oni su pili kada sam ja došao. Indira mi je rekla da je Eldar popio dvije table tableta, rekao je Admir, dodajući da je poslije legao pored brata i zajedno s njim zaspao. Kada se probudio, vidio je da njegovom bratu izlazi pjena na usta i "da mu oči bježe". Potom ga je odnio do vozila i odvezao u Hitnu pomoć. Muhamed Mulaomerović, koji je također bio nazočan u stanu, kazao je da je Eldar bio očajan, a nakon što je zaspao, prestao je disati što se te noći ponavljalo 3-4 puta.

Odvjetnik Mehmedbašić je najavio dopunu vještačenja neuropsihijatra Omera Ćemalovića na okolnosti da optuženi nije s umišljajem usmrtio dijete, kako se navodi u optužnici, nego da se radilo o nesretnom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije