Izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja

Maloljetnik iz Prnjavora prijetio ubojstvom kolegama iz razreda, reagirala policija

22.10.2023.
u 16:37

Maloljetni učenik iz Prnjavora prijetio ubojstvom dvojici kolega iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja

Maloljetni učenik Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Prnjavora prijetio je ubojstvom dvojici kolega iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja. Kako doznaje ATV, pojedini roditelji su čak zabranili djeci odlazak na nastavu. S cijelim slučajem upoznati su policija i Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci. - Policiji je prijavljeno da je maloljetnik uputio ozbiljne prijetnje školskim kolegama. Policijski službenici izašli su na lice mjesta i potvrdili navode prijave. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj, a s obzirom na to da je riječ o maloljetnicima koji ne mogu kazneno odgovarati, tužitelj je naložio da škola i Centar za socijalni rad poduzmu odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj uključio se i multisektorski tim - navode iz PU Banja Luka. Ravnatelj OŠ "Nikola Tesla" Milan Vranić za ATV kaže da škola čini sve da se ovaj problem riješi. - Čim smo doznali tu informaciju, odmah smo o svemu obavijestili policiju, multisektorski tim i organizirani su sastanci kako bi se poduzele odgovarajuće mjere i radnje da se taj problem riješi. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu sigurni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomognu u rješavanju ovog problema - rekao je Vranić. Nasilje u školama postaje sve veći problem. Nakon tragičnog događaja u Srbiji, incidenta u školi u Lukavcu, nekoliko manjih incidenata vršnjačkog nasilja u školama u Bosni i Hercegovini, javnost je prije nekoliko dana uznemirio i incident koji se dogodio u Žepču, kada je učenik prvog razreda srednje škole u školu unio pištolj. Učenik prvog razreda Srednje mješovite škole u Žepču u školu je unio vatreno oružje u namjeri da se obračuna s vršnjakom. Incident se završio bez težih posljedica, ali je još jednom upućeno na to da se žurno mora djelovati radi sprječavanja ovakvih i sličnih pojava u školama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?