sud bih

Kemal Čaušević nije pristupio ročištu zbog zdravstvenog stanja

24.10.2019.
u 11:49

Suđenje bivšem direktoru Uprave ze neizravno oporezivanje Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog zdravstvenog stanja optuženog.

Branitelj Suad Sultanić je rekao kako je na protokol Suda predao obavijest da je Čaušević spriječen pristupiti ročištu zbog zdravstvenog razloga, javio je BIRN BiH.

- Uz obavijest sam dostavio medicinsku dokumentaciju, iz koje je vidljivo da se radi o opravdanim razlozima izostanka - dodao je branitelj.

Optužnica tereti Čauševića za zlouporabu položaja, pranje novca i primanje dara, a Anesa Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila.

Čauševiću se stavlja na teret i da je, nakon natječaja za vršenje usluga tiskanja poreznih markica na vrijednosnom papiru sa zaštitom, prekoračio svoja ovlaštenja i pravnom licu “Glas srpski – Grafika a.d. Banja Luka” pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 200.000 konvertibilnih maraka (KM).

Nastavak suđenja je planiran za 31. listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?