Na magistralnoj cesti M17

Iz vatrenog oružja propucali sigurnosne kamere u Mostaru

propucanakamera
18.08.2015.
u 07:40

Na osnovi izuzetih tragova policija pokušava pronaći osobe koje su prethodnih dana uništavale sigurnosne kamere u Mostaru

Iako su one trebale biti značajna karika u dizanju sigurnosti u Mostaru na višu razinu, nadzorne policijske kamere nisu sigurne. Naime, propucane su kamere na magistralnoj cesti M17, jedna koja je postavljena na sjevernom ulazu, te ona na izlazu s magistralne ceste prema Fortici. Kako je iz Policijske uprave Mostar rečeno za Bljesak.info, policija je evidentirala prestanak signala 8. kolovoza oko 1.55 sati na nadzornoj kameri u blizini benzinske crpke Ina uz magistralnu cestu M17, na sjevernom izlazu iz gradske zone.

Na mjestu događaje primijećeno je da su kamera i odašiljač pogođeni iz vatrenog oružja, a evidentirano je pet rupa. Sredinom proteklog tjedna evidentirana je upotreba vatrenog oružja prema nadzornoj kameri koja se također nalazi uz magistralnu cestu M17, a koja kontrolira raskrižje prema naselju Pasjak s jedne i cesti prema Fortici s druge strane.

"Na ovoj nadzornoj kameri evidentirano je devet rupa uslijed djelovanja vatrenog oružja", priopćeno je iz PU Mostar za Bljesak.info. Oko 3.35 sati evidentiran je prestanak signala s ove kamere. Iz PU Mostar priopćeno je kako Odjel kriminalističke policije radi na rasvjetljavanju ovih događaja, te se nadaju otkrivanju počinitelja na osnovi izuzetih tragova.

Podsjećamo, iz MUP-a HNŽ ranije je priopćeno kako je u planu postaviti 70-ak kamera po gradu, a u testnoj fazi postavljeno je njih desetak.

"Ukupna vrijednost projekta bit će veća od pola milijuna maraka kada bude u punom kapacitetu, a donacije ovise o volji ljudi. Za početak počinjemo s manjim brojem kamera koje su osigurane ovim donacijama", rečeno je na predstavljanju projekta u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?