Tragedija

I Gruđanka poginula na ‘cesti smrti’

09.06.2016.
u 07:00

- Ovo nije normalno. Vrbas je postao prava “grobnica”, kazao je jedan od radnika koji je u nešto više od mjesec dana dva puta na gotovo istom mjestu iznova stavljao zaštitnu ogradu na cesti. Ovoga su puta žrtve bili Miloš Trivunčić (20) iz Šipova i Rafaela Marić (22) iz Gruda, koji su jučer oko 1 sat ujutro smrtno stradali u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Surjanu kod Bočca. Upravo zbog učestalih nesreća na magistralnoj cesti Crna Rijeka - Banja Luka, u kanjonu Vrbasa, ova dionica je među vozačima dobila i naziv “cesta smrti”.

Vozač se spasio

Dvoje nesretnika bili su suputnici u golfu 2 koji je vozio njihov prijatelj Ilija Gajanović, inače ljubitelj vozila. On je, najvjerojatnije, zbog brzine izgubio nadzor nad upravljačem te probio zaštitnu ogradu i survao se u provaliju duboku tridesetak metara, a na kraju završio u rijeci Vrbas. Jedino se vozač Ilija, s ogrebotinama i modricama, uspio izvući iz potonulog slupanog vozila, dok su tijela Rafaele i Miloša nakon svitanja izvukli specijalci.

- Obdukcijom bi trebalo biti utvrđeno jesu li stradali prije nego što su upali u rijeku ili su se utopili. Kretali su se iz smjera Mrkonjić Grada prema Banjoj Luci. Kobne večeri su prvo viđeni u jednom lokalu u Šipovu, a nešto poslije i u Mrkonjić Gradu gdje je Rafaela radila kao konobarica. Naposljetku su odlučili krenuti prema Banjoj Luci- govorili su prisutni na mjestu nesreće. O kakvom se silovitom udaru radilo svjedoči oko 40 metara probijene iznimno čvrste zaštitne ograde te iščupani noseći stupovi, inače ukopani na dubini većoj od metra. Među razbijenim staklom i ostacima vozila svuda okolo bio je i veći broj pivskih boca.

Serija tragičnih nesreća

- Projurili su tik pokraj spomen-ploče gdje je nekada davno jedan mladić poginuo. Samo stotinjak metara uzvodno, ovogodišnjeg 24. travnja, na gotovo isti način, poginulo je troje ljudi- kažu iz policije, podsjećajući kako su prvo Mirjana i Momir Radukić, supružnici iz obližnjeg Aginog Sela, koji su se kobnog dana vraćali u Sloveniju, gdje su živjeli i radili, sletjeli u škodi i poginuli. I tko zna kada bi se otkrila njihova zla sudbina da samo dva sata poslije na istom mjestu, nažalost, nije sletio i Milan Inđić iz Bijeljine terencem Toyota, koji je s dvojicom radnih kolega obavljao poslove. Oni su uspjeli isplivati, a ronioci su pri potrazi za terencem naišli i na šokantno otkriće. Ispod Toyote bila je škoda slovenskih oznaka u kojoj je bilo tijelo, kako se naknado ispostavilo, nesretne Mirjane. Inđićevo i tijelo njezina supruga Momira pronađeno je tek nakon potrage koja je trajala nekoliko tjedana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?