VANDALIZAM

I djevojčica s huliganima iz Zadra koji su krali u Širokom

tornado
Foto: VL FOTO
10.03.2014.
u 09:07

Za susret protiv Zadra budući da su dobili dojavu o dolasku navijačke skupine Tornado, uprava Širokog je poduzela mnogo ozbiljnije pripreme nego pri organiziranju drugih susreta u regionalnoj ligi

Uoči važnog košarkaškog susreta u Širokom Brijegu između domaćina i Zadra jedna manja skupina gostujućih navijača Tornada razbijala je i krala u dvije trgovine. Jedna skupina upala je u trgovinu Konzum koja se nalazi u samom središtu grada i s kapuljačama i šalovima na glavi upali su u trgovinu iz koje su ukrali veliki broj sebi potrebnih rekvizita. Uglavnom su uzimali alkohol, cigarete i čokolade. Jedna od uplašenih djelatnica, uz nekoliko koliko ih u tom trenutku nalazilo na svome radnom mjestu, uspjela je i zatvoriti metalna vrata na trgovini, ali su ih huligani pri izlasku nasilno otvorili i pobjegli.

Policija je ubrzo stigla, a njihov divljački hod nastavljen je i dalje i jedna druga skupina opeljušila je vanjski hladnjak s pićem trgovine Namex koja se nalazi u neposrednoj blizini sportske dvorane Pecara. Za susret protiv Zadra budući da su dobili dojavu o dolasku navijačke skupine Tornado, uprava Širokog je poduzela mnogo ozbiljnije pripreme nego pri organiziranju drugih susreta u regionalnoj ligi. Veliki broj policajaca i drugih ljudi iz osiguranja bili su u samoj dvorani ili pak u njenoj neposrednoj blizini. No, u dvorani na Pecari, gdje se među četiri tisuće gledatelja našlo i stotinjak navijača Zadra, nikakvih nesportskih izgreda nije bilo. Susret je unatoč strahu od mogućih nereda protekao u pravom sportskom ozračju i bez ijedne mrlje.

Nemile scene događale su se izvan sportske dvorane i nije ovo što se događalo i divljalo u samom gradu prvi put, kada je riječ o zadarskim navijačima. Prvi put to su radili prije pet godina kada su polupali prozorska stakla na autobusu koji je prevozio same zadarske košarkaše. Prema pravilima natjecanja u regionalnoj ABA ligi, organizirani dolazak navijača na neki susret, nije dopušten. Ovaj put znajući i za dobre sportske odnose navijačkih skupina Tornado i Škripari, nitko u samom klubu nije se ni trudio da im se spriječi dolazak jer su oni i uglavnom stizali u osobnom aranžmanu. Iz samog košarkaškog kluba Zadar u potpunosti se ograđuju od incidenta jer navijači koji su stigli u Široki Brijeg sami su se potrudili za dolazak i bez bilo kakvog klupskog uplitanja u njihov dolazak. Policija je privela sedmoricu izgrednika, od kojih je šestero maloljetno, a među njima je jedna djevojčica, a jedino je punoljetan vozač busa Antun Rončević. Materijalna šteta se utvrđuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije