NOVI DETALJI SMRTI

Dvogodišnji dječak preminuo zbog virusa koji je napao srčani mišić

hitna policija
04.03.2016.
u 11:29

Dječak je zaspao s ostalih 15 mališana, međutim, poslije odmora odgajateljice ga nisu mogle probuditi.

Dvogodišnji Mateja Mitić, kojeg je bez svijesti i pulsa, pronašla odgajateljica u vrtiću “Dječiji lug” u Beogradu, umro je zbog virusa koji je napao srčani mišić, pokazao je nalaz obdukcije. 

Kako prenosi Alo! vještaci Instituta za sudsku medicinu utvrdili su da je do smrti Mateje došlo prirodnim, nenasilnim putem, uslijed akutnog zapaljenja srčanog mišića virusne etiologije, što ukazuje na kraće trajanje zapaljenskog procesa. U nalazu međutim ne piše kada je smrt nastupila.

Tragedija se dogodila tijekom popodnevnog odmora u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Dječak je zaspao s ostalih 15 mališana, međutim, poslije odmora odgajateljice ga nisu mogle probuditi.

Dežurne medicinske sestre pokušale su ga reanimirati ali bezuspješno. Hitna pomoć je dijete odvezla u Dječiju kliniku u Tiršovoj ulici oko 14 sati, ali su liječnici mogli samo konstatirati smrt.

Matejini roditelji ovakve rezultate sudskih vještaka smatraju nepotpunim. 

- Moramo znati prije svega u koliko sati je dijete umrlo. Taj podatak razjasnit će nam je li eventualno mogao biti spašen, kaže otac dječaka Bojan Mitić, prenosi srbijadanas.com.

Roditelji najavljuju da će tražiti i mišljenje privatnih stručnjaka sudske medicine.

– Želimo do kraja razjasniti zbog čega je umrlo naše dijete. Znam da nije imao nikakvih zdravstvenih problema. sigurna sam da nije imao prehladu niti neki oblik gripa. Samo nekoliko dana prije smrti bio je kod pedijatra koji nam je izdao potvrdu da je potpuno zdrav, kaže majka dječaka Olgica Mitić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?