Istraga u Sarajevu

Dvije djevojke uhićene zbog krvave pljačke

19.12.2015.
u 07:00

Uhićene su Alma Sejfović i Naida Kadrić zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, i to jedna zbog pripremanja, a druga zbog pomaganja

Sarajevski policajci su preksinoć oko 21 sat uhitili još dvije osobe koje se dovode u vezu s pljačkom poslovnice Raiffeisen banke na Ilidži koja se dogodila 5. studenog kada je u razmjeni vatre između zaštitara i pljačkaša ubijen slučajni prolaznik Kemo Bašić (56). Uhićene su Alma Sejfović (25) koja se tereti za pripremanje i Naida Kadrić (24) koja je osumnjičena za pomoć počiniteljima nakon izvršenog kaznenog djela. Zbog ove se pljačke u pritvoru već nalaze Amel Sejfović i Arif Hajradinović, dok je osumnjičeni Anel Hajrović uhićen u Hrvatskoj. Njega i u Srbiji traže zbog ubojstva. Kako smo pisali, Alma Sejfović je bila uhićena dan nakon pljačke, ali je nakon kriminalističke obrade puštena na slobodu. Nakon puštanja na slobodu Alma Sejfović ispričala je kako je pretučena u policiji te negirala da ima ikakve veze s pljačkom banke.

- S prijateljicom sam bila na fitnesu, nakon čega smo otišle na Otoku u trgovački centar Merkur. Tu su me uhitili s Nizamom. Tukli su me u službenom golfu, ali i u postaji. Vodili su me da gledam kako mi tuku brata i prijetili mi. Plakala sam... Sedam sati su me tukli, nakon čega sam dala kratku izjavu inspektorima, pričala je novinarima nakon nedavnog puštanja na slobodu Alma Sejfović pokazujući modrice na rukama, licu i trbuhu. Tvrdila je kako je u sporni četvrtak, kada se krvava pljačka dogodila, bila u Zenici, što će se, kako je rekla, i dokazati. Pretučen je tada, kako kaže, i Anel Sejfović koji je također bio uhićen pa pušten.

Za njega se ustanovilo kako je kobnog dana bio iza rešetaka, a uhićen je za vrijeme zatvorskog dopusta. On kategorično tvrdi kako nitko od njih nema nikakve veze s pljačkom i ubojstvom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?