oduzeto 650.000 dolara

Djevojka bh. podrijetla uhićena u Australiji, krijumčarila drogu u bocama čilija

Australska policija
08.12.2019.
u 12:49

Uz Banjolučanku su optužena još četvorica muškaraca, a ona je pomoću lažnih dokumenata otvorila četiri tvrtke za uvoz, kako bi se olakšao promet droge.

Aleksia Vračar (24), podrijetlom iz Banje Luke, uhićena je u Sydneyu u Australiji zbog umiješanosti u krijumčarenje narkotika, prenose australski mediji. 

Banjolučanka je, kako prenose strane agencije, bila dio organizacije koja je krijumčarila bočice s čilijem, a u kojima je bila skrivena droga. Istražitelji su u četvrtak u njenom stanu zaplijenili oružje, 650.000 australskih dolara, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobitele, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australski ''News''. 

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina skrivenog u bocama čilija, a koji su australske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko skladište u Sydneyu.

Australske vlasti tvrde kako je pošiljka iz SAD sa 768 boca ljutog sosa bila puna narkotika. Naime, policija je testiranjem utvrdila prisutnost metilamfetamina, koji je među narkomanima poznat kao ice (led), prenosi Avaz. 

Vještačenjem je utvrđeno kako ljuti sos sadrži oko 400 kilograma metilamfetamina, čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 milijuna dolara.

Uz Banjolučanku su optužena još četvorica muškaraca, a ona je pomoću lažnih dokumenata otvorila četiri tvrtke za uvoz, kako bi se olakšao promet droge.

Vračar je optužena za više točki i odbijena joj je jamčevina. Ona će se na lokalnom sudu u Paramatiju pojaviti 30. siječnja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije