Užas

Djevojčica (15) rodila nakon što ju je otac alkoholičar silovao

fgfm
05.11.2015.
u 06:15

Inspektori su preksinoć uhitili Z. Đ. iz Dervente zbog osnova sumnje da je u prethodnih 12 mjeseci više puta silovao svoju 15-godišnju kćer. Cijeli slučaj policiji su prijavili socijalni radnici. Maloljetnica je nedavno otišla od kuće i živjela u izvanbračnoj zajednici sa svojim vršnjakom u istom selu. Za trudnoću se doznalo tek nakon što je 20. listopada rodila u Kliničkom centru RS u Banjoj Luci. Ona je nevjenčanom suprugu i njegovoj obitelji ispričala kako nije sigurna čije je dijete. Nakon toga, sa svekrom je otišla u Centar za socijalni rad u Derventi i prijavila ovaj slučaj.
Samira Fejza, ravnateljica ovog centra, kaže da su njihovi službenici ranije posjećivali ovu obitelj zbog čestih prijava iz škole da su djeca zapuštena, da nemaju radne navike i da žive u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.
- Socijalni djelatnici izlazili su na teren i imali smo informacije da je maloljetnica trudna i da je rodila 20. listopada. Naš psiholog pokušavao je s djevojčicom obaviti razgovor i doznati tko je otac djeteta. Međutim, ona je tu informaciju krila i stalno je govorila da ni sama ne zna ime oca i da se radi o nepoznatoj osobi. Tek je u utorak nekako smogla snage priznati da je taj “nepoznati čovjek” zapravo njezin otac koji je silovao. Objasnila je da iz straha to ranije nije željela otkriti jer joj je otac prijetio da će ubiti i sebe i nju ako njezina majka za to dozna - ispričala je Fejza. Cijeli slučaj odmah je prijavljen policiji pa je otac monstrum ubrzo uhićen i pritvoren. Inače, riječ je o teškom alkoholičaru koji nema stalno zaposlenje, ali je radio određene poslove za dnevnicu.
- Osim 15-godišnje djevojčice, taj čovjek ima još dvije kćeri i sina. Stariju, koja je udana, i mlađu koja pohađa četvrti razred osnovne škole. Još nema indicija koje ukazuju da su mlađa i starija sestra bile zlostavljane, a nismo imali ni prijava da je ranije bio nasilan. Međutim, vjerujem da će i to biti predmet dalje istrage. Naš psiholog je bio na saslušanju zlostavljane djevojčice i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se kroz psihološki tretman, novčano i savjetodavno pomogne toj djevojčici da prevlada traumu - istaknula je ravnateljica Fejza. Mještani i nisu tako iznenađeni ovim gnusnim činom jer znaju da se toj obitelji već godinama zlostavljaju djeca.
- Supruga, također, često radi za dnevnicu kako bi osigurala djeci hranu, dok on često boravi u lokalnim trgovinama i pije. Oni imaju tri kćeri i sina na kojega je ranije otac pucao iz pištolja - dodaju susjedi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije