istraga ide u dva kraka

Deveti dan potrage za Dankom (2): Na graničnom prijelazu snimljene dvije žene, oglasila se majka

Danak Ilić nestanak, potraga
PIXSELL/Društvene mreže
03.04.2024.
u 09:51

Potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije ušla je u deveti dan. Kako pišu srpski mediji, istraga ide u dva kraka, jedan je pretraga u maselju gdje je nestala, drugi je istraga snimke iz Beča

Prošlo je više od tjedan dana otkad je nestala Danak Ilić (2). Zadnji put je viđena u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. U istragu se uključila i bečka policija, nakon što se pojavila snimka na kojoj je djevojčica, nalik na Danku te dvije žene koje pričaju na rumunjskom. "Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na video djevojčica koja je nestala, rekao je u utorak poslijepodne za Kleine Zeitung glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich. Bečka policija navodno je napravila i fotorobot sve rumunjske državljanke.

Srpski Kurir danas piše da su se pojavili novi tragovi koji prema neslužbenim saznanjima idu u prilog sumnjama da je djevojčica prebačena preko granice. Portal piše kako su jučer stigli prvi rezultati vještačenja telefona Dankine mame Ivane, koja je posljednja  vidjela djevojčicu. "Navodno, postoje indicije koje ukazuju na to da je sa majčinog telefona na Googleu pretraživan granični prijelaz između Srbije i Rumunjske, odnosno prijelaz Kladovo-Turnu-Severin.

Pored toga, navodno je guglano i koje su kazne za određeno kazneno djelo", rekao je Izvor Kuriru te dodao da pored toga, postoje i informacije da je na dan nestanka Danke na graničnom prijelazu s Rumunjskom snimljen automobil u kom je bilo dijete nalik nestaloj djevojčici. "Pregledom kamera s graničnog prijelaza Kladovo-Turnu-Severin, policija je navodno došla do zaključka da su prijelaz prešle dvije žene", neslužbene su informacija iz izvora upućenih u istragu.

"Meni je najteže, odgovorit ćemo na sve nebuloze kad nam se dijete vrati", rekla je jučer Ivana Ilić, majka nestale djevojčice. "Čekamo da se sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasiti javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke i nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivice na mene i supruga", dodala je, a osvrnula se i na vještačenje mobitela koje je navodno pokazalo da je pretraživala granični prijelaz i kaznena djela. "Telefon je bio na vještačenju, samo ću to reći. Da je tako, ja ne bih bila majka koja traži svoje dijete, moj status bi bio drugačiji. Samo da se Danka vrati živa i zdrava, a onda ćemo o svemu progovoriti", rekla je. Snimku iz Beča ne može komentirati da ne ugrozi istragu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije