Suđenje u slučaju 'Lutka'

Bojan Cvijan: Pokajnik Veljančić je patološki lažljivac

19.11.2015.
u 06:45

Iskazom Bojana Cvijana, suspendiranog šefa Odjela za droge RU SIPA-e u Sarajevu, u Sudu BiH nastavljeno suđenje u slučaju "Lutka"

U Sudu BiH je nastavljeno suđenje u slučaju "Lutka" iskazom Bojana Cvijana, suspendiranog šefa Odjela za droge RU SIPA-e u Sarajevu, optuženog za sudjelovanje u više ubojstava i oružanih pljački banaka. Cvijan je, između ostalog, ispričao kako je nakon završene Vojne akademije u Beogradu, dobio posao u policiji u Zvorniku, najprije kao pripravnik, a poslije kao inspektor općeg kriminaliteta. Tu je, kako je rekao, upoznao kriminalca Anđelka Veljančića. Nakon povratka u Sarajevo, radi kao inspektor, ali i načelnik Odjela krim-policije CJS Istočno Sarajevo. Upravo Veljančić ga je 2004. i upoznao s Darkom Elezom, i to u vrijeme brojnih ubojstava, među kojima i visokih policijskih dužnosnika. S Elezom se susretao više puta, sve do dvostrukog ubojstva na prijevoju Rogoj kod Trnova, kada je jedini preživjeli označio Eleza i Veljančića kao počinitelje, ali se istragom utvrdilo da to nisu uradili. Kazao je kako su od tada uspostavili odnos povjerenja, a Elez nikad nije bio njegov doušnik u klasičnom smislu, ali je ta suradnja rezultirala smanjenjem broj ubojstava, a počele su i prve zapljene droge. Nakon prelaska u SIPA-u, te kontakte, na molbu načelnika CJS-a Zorana Mandića, "prespojio" je na Vahidina Šahinpašića, a on je s Elezom ostao u korektnim odnosima.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?