Banja Luka

Bjegunac iz Srbije uhićen s drogom

12.12.2015.
u 07:00

Nenad Alajbegović (35) iz Beograda uhićen je u Banjoj Luci zbog 881 tablete ecstasyja i 16 grama marihuane

Nenad Alajbegović (35) iz Beograda uhićen je u Banjoj Luci zbog sumnje da se bavio trgovinom narkotika, a policija je kod njega pronašla i zaplijenila 881 tabletu ecstasyja i 16 grama marihuane! Alajbegoviću su drogu pronašli u iznajmljenom stanu u Ulici Stevana Mokranjca u banjolučkom naselju Nova Varoš. Neslužbeno doznajemo da je Alajbegović dulje vrijeme provodio u Banjoj Luci, gdje se praktički skrivao od istražitelja Srbije koji su za njim raspisali tjeralicu zbog razbojstva.

- Nakon ispitivanja Nenada Alajbegovića iz Beograda, privremeno nastanjenog u Banjoj Luci, tužitelj je zatražio mjeru pritvora zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega, rekla je glasnogovornica Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci Maja Đaković- Vidović. Izvor blizak istrazi kaže da Alajbegović u Srbiji ima bogat kriminalni dosije i dovođen je u vezu s više razbojstava, za što je i osuđivan. U srpnju 2010. preživio je "sačekušu" koju su mu, usred bijela dana, priredila dvojica nepoznatih muškaraca ispred ulaza u njegovu zgradu u Novom Beogradu. Napadači su prema njemu ispalili tri hica iz pištolja, ali su sva tri metka promašila metu, a jedan je završio u klima-uređaju obližnje stomatološke ordinacije. Zanimljivo je da je Alajbegović, po izlasku iz zgrade, primijetio da mu se nešto sprema i poslije prvog hica krenuo je prema napadaču u namjeri da ga uhvati i da mu istrgne pištolj. Napadače je to zbunilo pa su se dali u bijeg. Nakon pucnjave Alajbegović je medijima ispričao da nije prepoznao napadače, tvrdeći da su bili obučeni u crno i maskirani ogromnim sunčanim naočalama.

Inače, Nenad je brat Dejana Alajbegovića (30) zvanog Alibeg, koga je u proljeće 2004. ubila rodica Aleksandra Vučetić (30) zvana Duda. Zločin se dogodio na terasi kina "Fontana".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije