LJUBUŠKI

Bivši komunalac plinskim pištoljem orobio vlasnika zlatarnice ‘Perla’

ljubuški
Foto: VL BIH
23.11.2013.
u 10:32

Tom prilikom vlasnik je zadobio ozljede, a počinitelj je pobjegao s ručnom torbom u kojoj su se nalazile bankovne kartice, osobne isprave te oko 3000 maraka u raznim apoenima

PU Ljubuški rasvijetlila je razbojstvo koje je počinjeno 17. rujna na štetu 46-godišnjeg vlasnika zlatarnice “Perla” Ivice Bunoze, kojega je oko 18.25 sati zaskočio maskirani muškarac dok je u Zrinsko-frankopanskoj ulici zaključavao svoju radnju. Tom prilikom vlasnik je zadobio ozljede, a počinitelj je pobjegao s ručnom torbom u kojoj su se nalazile bankovne kartice, osobne isprave te oko 3000 maraka u raznim apoenima. Policija je ubrzo ispred susjedne trgovačke radnje pronašla plinski pištolj, da bi naknadno osumnjičili Vlatka Soldu (30), bivšeg komunalnog radnika iz Čitluka, s boravištem kod punice u ljubuškom mjestu Lisice.

- Po naredbi Općinskog suda u Ljubuškom, izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj boravi V. S. (30), te su tom prilikom pronašli i oduzeli predmet koji se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela. V. S. (30) je lišen slobode te je u tijeku kriminalistička obrada. Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina- navode iz MUP-a ZHŽ. Kako doznajemo, policija još radi na slučaju zlatarnice Perla, koja je dva puta ranije orobljena. Naime, prethodno se u samo jednom slučaju dogodila otimačina čak šest kilograma nakita vrijednog 300.000 KM. Tada su dvojica razbojnika s kapuljačama, od kojih je jedan imao pištolj u ruci, drsko upali u zlatarsku usred grada te vlasnika brutalno napali i ozlijedili po glavi. U razgovoru sa susjedima čulo se nekoliko verzija, no iz obzirnosti prema svome susjedu i nesreći koja ga je snašla nisu željeli puno govoriti. Prema njegovim riječima, upalio se alarm, no to nije spriječilo razbojnike da pokupe vrijedne predmete i brzo nestanu, u smjeru granice. Kamo su se udaljili i je li bilo pomagača, nije poznato. Moglo se čuti i to da je, navodno, u bijelom golfu sjedila jedna zamaskirana osoba. Zanimljivo je da su pobjegli u vozilu koji je noć ranije ukraden u širokobriješkom mjestu Buhovo, i to vozilo jednog bivšeg specijalca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?