visoki pokrovitelj

Čović otvorio 27. Međunarodni DAAAM simpozij u Mostaru

Dragan Čović
27.10.2016.
u 14:15

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović otvorio je u ime Predsjedništva BiH, kao visokog pokrovitelja, 27. Međunarodni DAAAM (Danube Adria Association for Automation and Manufacturing) simpozij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Čović je u svom pozdravnom govoru poželio dobrodošlicu i zahvalio organizatorima što su omogućili da Mostar postane dio DAAAM obitelji naglašavajući značaj simpozija kako za Mostar tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Počašćen sam što su nam predsjednik DAAAM-a prof. dr. Branko Katalinić i ostale kolege ustupile organizaciju ove međunarodne konferencije, kako bismo i mi koji organiziramo, i ja kao pokrovitelj u ime Predsjedništva BiH, naučili kako to rade oni koji već dugo djeluju u znanosti, posebice u tehničkim kategorijama, ali i u onome organizacijskom smislu, da naučimo kako okupiti ljude iz četrdesetak zemalja i čuti njihovo promišljanje o budućnosti - rekao je dr. Čović.

Ovaj događaj je posjetio i prof. Alexey Eliseev, astronaut s bogatim znanstvenim i tehničkim iskustvom, voditelj programa Appolo News, inženjer koji je sudjelovao u projektiranju upravljačkoga sustava za spuštanje svemirskih letjelica na Zemlju i upravljačkoga sustava rakete koja je trebala obletjeti Mjesec.

On je danas na mostarskom Sveučilištu održao izlaganje na temu "Ako već nije kasno" ukazujući na žurni prestanak uništavanja Zemlje i prirodnih resursa.

Otvaranju simpozija nazočili su, između ostalih, rektori, dekani, brojni domaći i međunarodni profesori, osobe iz javnog političkog i društvenog života.

27. Međunarodni DAAAM simpozij ujedno je središnji događaj DAAAM International Weeka. Međunarodni DAAAM simpozij iz područja inteligentne proizvodnje i automatike, po prvi put se održava u BiH i jedan je od najvećih simpozija kada je riječ o tehničkim i tehnološkim znanostima. Tijekom 26 godina postojanja, aktivnosti DAAAM-a podržalo je preko 10.000 znanstvenika i stručnjaka iz preko 50 zemalja širom svijeta, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?