REAKCIJE Bošnjačke stranke oštro reagirale na subotnje zasjedanje Sabora HNS-a

Čim se spomene jednakost Hrvata, BiH se straši ratom

HNS
02.03.2015.
u 09:10

IVAN MUSA Hrvati nisu političko roblje bošnjačkih stranaka. Za slobodu će se izboriti mirnim putem, a politiku HNS-a podržavaju Crkva, Zagreb...

Subotnje zasjedanje HNS-a potvrdilo je gotovo plebiscitarno jedinstvo Hrvata oko potrebe redefiniranja BiH kao države u pravcu njezine federalizacije čime bi, s obzirom na svoju malobrojnost, dobili jednakopravnost prema brojnijim Srbima i Bošnjacima. Takvo jedinstvo i rješenja koja je podupro službeni predstavnik Zagreba u BiH veleposlanik Ivan Del Vechio, te u nešto eksplicitnijoj formi i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, poslužilo je političkom Sarajevu da jedinstveno istupi i osudi zahtjeve Hrvata u BiH, a poruke predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka nazove miješanjem u unutarnje stvari zemlje.

Izmjene samo ratom

Dvije ključne poruke zasmetale su bošnjačkim strankama. Prva je deklaracija HNS-a koja je usvojena i kojom je predložena nova međunarodna konferencija u BiH te promjena Ustava koji će, kako se navodi, kreirati simetričnu federalnu državu u odnosu na tri konstitutivna naroda. Istodobno, Tomislav Karamarko je u svom pismu poručio kako se BiH može urediti samo kao decentraliziranu, pravnu i socijalnu državu sastavljenu od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima. ..

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 8

SO
Special_one
12:40 02.03.2015.

HDZ BiH je prema posljednjim izborima pobjednička stranka Hrvata u BiH!

PA
pacijent
18:27 02.03.2015.

cim hrvati traze svoja prava koji im ustav garantuje odmah ne valja a valjaju im hrvatski izdajnici koji nemaju potporu hrvatskog naroda mesic komsic lijanovic jurisic budimir i ini koji rade protiv interesa svog naroda

BR
brodarevac
08:47 03.03.2015.

Smješno je što znači da traže svoja prava sve hrvatske pozicije jedna pozicija sa SNSD finansije unutrašnje poslove komunikacije ... Jeste li normalni tražite vladavinu manjine nad većinom pod okriljem ugroženosti eto šta Čović sada radi. Kad mu se dozvoli on bi da bude i tužilaci i kadija i .. Jeste li normalni gdje to ima sa svojim ponašanjem pokazuje da je platforma imala pravo vidite li da nas sve gura u ponor zajedno sa Dodikom da pokaže da samo raspad je rješenje, a u tom raspadu je opet kom "obojci kom opanci" što bi Dodo rekao.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?