izbori u venezueli

Chavez ostaje na čelu Venezuele, pobijedio proameričkog Caprilesa

'Venezuelan President Hugo Chavez waves during a ceremony commemorating the anniversary of the death of Venezuelan Liberator Simon Bolivar in Caracas on December 17, 2011.  AFP  PHOTO/JUAN BARRETO'
'JUAN BARRETO'
08.10.2012.
u 08:06

Chavez je osvojio ukupno 54,42 posto glasova dok je njegov protivnik Henrique Capriles dobio 44,97 posto glasova

Hugo Chavez i dalje ostaje na čelu Venezuele. Dosadašnji venezuelanski predsjednik pobijedio je na predsjedničkim izborima koji su se jučer održali u toj južnoameričkoj državi. Chavez je osvojio ukupno 54,42 posto glasova dok je njegov protivnik Henrique Capriles dobio 44,97 posto glasova, javlja BBC.

– Revolucija je pobijedila. Bitka je bila savršena i pobjeda je savršena – rekao je nakon objavljivanja rezultata predsjednik Hugo Chavez. Ipak, Chavez je svom protivniku poslao 'pomirljivu' poruku rekavši kako u svoj radi želi uključiti sve.

– Obvezao sam se biti bolji predsjednik nego što sam to bio proteklih nekoliko godina – rekao je. Poraženi Capriles čestitao je svom protivniku poručujući svojim glasačima da se ne osjećaju poraženo.

– Zasijali smo mnogo sjemena po cijeloj Venezueli i znam da će to sjeme jednog dana izrasti u drveće – kazao je Capriles.

>> Hoće li pobijediti Chavez, trn u oku SAD-a, ili proamerički Capriles?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije