parlament BiH

Četiri zastupnika napustila Klub SDA, upitna parlamentarna većina

ad
15.12.2016.
u 13:26

Skupina parlamentaraca iz SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, napustili su sjednicu Kluba ove stranke i najavili da nadalje neće sudjelovati u radu Kluba SDA. Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić na pitanje novinara potvrdio je da su četverica zastupnika iz SDA prije dva dana napustili sjednicu Kluba i da su evidentni problemi u funkcioniranju Kluba SDA.

On je potvrdio da postoji Radna grupa u kojoj su, pored njega Adil Osmanović i Denis Zvizdić. Oni će razgovarati sa zastupnicima i pokušati ih vratiti, u protivnom upitna je parlamentarna većina, prenosi hms.ba

Softić je rekao da su evidentni problemi još od Kongresa stranke koji je održan prošle godine.

“Dnevni avaz” saznaje da su Klub ove stranke napustili Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović. No, sarajevskom listu je da se povećao broj nezadovoljnih zastupnika s stanjem u Klubu, a da su među njima i Hazim Rančić i Amir Fazlić.

Izlaskom četverice zastupnika SDA iz Kluba, u Zastupničkom domu ostalo je sada svega šest zastupnika ove stranke, a to su: Safer Demirović, Šefik Džaferović, Nermina Kapetanović, Amir Fazlić, Asim Sarajlić i Hazim Rančić.

Ovim je prepolovljen Klub SDA u Parlamentu BiH, ali je upitna i parlamentarna većina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije