MINUS 28 (62:90)

Cedevita 'torpedirana' kod Žalgirisa u euroligaškom debiju!

kk split kk cedevita (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
11.10.2012.
u 20:34

Najučinkovitiji u zagrebačkoj momčadi bio je Mickael Gelabale sa 16 koševa i četiri skoka

Košarkaši Cedevite neslavno su debitirali u Euroligi. U prvom kolu na gostovanju kod Žalgirisa izgubili su s neugodnih 28 razlike (62:90)!

Breme prvog nastupa u ovom natjecanju, što za klub što za pojedine igrače očito je bilo preveliko, kao i snaga protivnika pa su igrači Bože Maljkovića bili izrazito nervozni te naredali gotovo 30 prekršaja.

Najučinkovitiji u zagrebačkoj momčadi bio je Mickael Gelabale sa 16 koševa i četiri skoka, a Bracey Wright ubacio je 15 koševa uz tri asistencije. Kod domaćina prednjačio je Jakunas sa 20 koševa i tri skoka, 17 koševa i tri asistencije upisao je Lavrinovič, a naš Marko Popović 15 koševa i pet asistencija.

- Marko Popović je bio pravi ubojica. Trebalo mu je samo par minuta da nas uništi. Mi u prvoj, trećoj i četvrtoj četvrtini uopće nismo pucali bacanja, ali ne zbog sudaca nego zbog samih nas, nismo prodirali, nismo otvarali šuteve. Ovo je model igre što igra Žalgiris, lekcija iz koje moramo izvući pouke. Ja bih se iznenadio da Žalgiris ovdje izgubi od bilo koga, a samom sebi postavljam pitanje možemo li im u Zagrebu barem dio ovoga uzvratiti - rekao je trener Cedevite Božo Maljković.

Marko Popović objasnio je taktiku svoje momčadi.

- Mi smo igrali presing svih 40 minuta, letjeli terenom i natjerali Cedevitu na 20 izgubljenih lopti. Možda je na kraju razlika i malo prevelika, no vidi se da Cedeviti nedostaje Tomas, da im je bio problem što nisu mogli računati na Bilana, da Wright i Baždarić više vrijede nego što su ovaj put pokazali. Znali smo da imaju kraću rotaciju i da nisu uigrani pa smo posebno stiskali njihove razigravače - rekao je Popović.

Predrag Šuput, ovosezonsko pojačanje Cedevite, priznao je lošu igru.

- Domaćini su nas 'ubili' u svim segmentima igre. Prebrzo smo se predali, nismo se 'pofajtali'. Nećemo se vaditi na loš dan, oni su jednostavno ušli u utakmicu puno više fajterski, a naš je otpor prekratko trajao.

Lukša Andrić podiže moral momčadi i tvrdi da ne treba kukati.

- Dozvolili smo im ono što nismo smjeli, a to su kontre, napadački skokovi i komforna igra u napadu 'jedan na jedan'. No, ovu utakmicu treba što prije zaboraviti, nema smisla kukati jer nas već u nedjelju čeka Crvena zvezda, a ABA liga nam je puno bitnija od Eurolige.

Utakmicu drugog kola Eurolige Cedevita će igrati u Draženovu domu 19. listopada kada ugošćuju Armani.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije