Borilački sport

Brkić postao europski juniorski prvak

08.02.2016.
u 07:00

Na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se trenutačno održava na Cipru, karataš Sveučilišnog karate kluba Neretva Marin Brkić okitio se zlatnom medaljom u kategoriji juniora do 76 kilograma.

Slavio u svih šest borbi

U svih šest susreta apsolutno je dominirao i svladao sve svoje protivnike. Pobijedio je predstavnike Kosova, Austrije, Hrvatske, Italije, Češke, te u finalu predstavnika Ukrajine, čime mu je uzvratio za poraz na prethodnom Svjetskom prvenstvu.

Ova medalja definitivno je kruna Brkićeve dosadašnje karijere u kojoj je imao mnogo uspjeha, ali ni jedan ovako veliki, a među dosad osvojenim medaljama izdvajaju se srebrna s Europskog kadetskog prvenstva i zlatna medalja s prvenstva Balkana u karateu.

Veliki iskorak

Osvajanjem ove medalje Marin Brkić je napravio velik iskorak u svojoj karijeri i potvrdio dominaciju u europskom karateu. Ovo je prva juniorska zlatna medalja za Hercegovinu i Sveučilišni karate klub Neretva Mostar.

Na ovom natjecanju na Cipru iz SKK Neretva nastupila je i Matea Medić koja je osvojila peto mjesto u teškoj kategoriji. Izgubila je u trećem kolu natjecanja od predstavnice Srbije koja ju je povukla u repesaž svojim plasmanom u finale. Za brončanu medalju borila se protiv predstavnice Turske, te joj je samo malo sportske sreće nedostajalo da se popne na postolje i osvoji brončanu medalju. Također, na EP-u na Cipru iz redova SKK Neretva nastupala je i Katarina Sušac koju sreća nije pratila, te je ispala u prvom kolu natjecanja. Ekipu Sveučilišnog karate kluba Neretva prati izbornik Miroslav Klepić.

- Čestitke svim natjecateljima, a posebno Marinu Brkiću koji nas je obradovao svojim uspjehom, kazali su iz SKK Neretva.

S Brkićevim uspjehom SKK Neretva je dobio još jednom potvrdu za dobar rad. Kontinuirano dobri rezultati ovog kluba, odnosno njegovih natjecatelja, promoviraju karate kao jedan od najuspješnijih sportova u Mostaru.

Još jedna potvrda toga bio je Izbor sportaša grada Mostara na kojemu je karate imao puno uspjeha, a Ivona Ćavar iz SKK Neretva proglašena najboljom sportašicom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije