Široki Brijeg – Vitez

Branko Karačić dobro poznaje Vitežane, zato ih i cijeni

24.07.2016.
u 09:00

Prije mjesec- dva teško je bilo pretpostaviti da će Branko Karačić sjediti na klupi protivnika Viteza. No, tako je to u svijetu nogometa, pa će Karačić “zapovijedati” večeras širokobriješkom momčadi baš protiv Viteza, s kojim je proljetos u 30. kolu “iščupao” bod protiv Borca u gostima za osiguranje ostanka u ligi.

Karačić se nada pobjedi

Branko Karačić na klupi Širokog nije novak, trenirao je momčad s Pecare i prije četiri godine:

-Dobar dio igrača moje bivše momčadi poznajem, ali ima tu i novih... Drago mi je što Široki i Vitez igraju međusobno, ali bih volio da se utakmica igra u gostima. Početak je prvenstva, a uvijek su u takvim utakmicama protivnici opasni i teško “lomljivi”. Malo smo i pod pritiskom, ali mislim da smo bolji i da se imamo pravo nadati pobjedi, iako su Vitežani čvrsta karaktera i ne predaju se tek tako, razmišlja trener Karačić. Večerašnja utakmica trebala je početi u 20.30 sati, ali je zbog djelimičnog “preklapanja” termina s koncertom u susjednoj sportskoj dvorani pomaknuta na 19.30. Momčad domaćih u petak je trenirala na Pecari, a sinošnji je trening bio na Blatu:

-Raspoloženje je pozitivno i pobjedničko. Nadam se da ćemo se večeras mi radovati, a neka se Vitez raduje na sljedećoj utakmici. Pobjeda bi bila silan poticaj pred derbi 2. kola protiv Slobode, također na Pecari, kaže lijevi bočni Stipo Marković: -Igrao sam više puta protiv Viteza. Pamtim utakmicu od prije dvije godine u Zenici, koju smo nesretno izgubili 1:2, iako smo vodili 1:0. Sjećam se, poremetilo nas je rano isključenje Zorana Plazonića, a Vitez je drugi pogodak dao u 90. minuti... Malu buru u Vitezu, ali i u Širokom izazvala je odluka policijske postaje Široki Brijeg o zabrani organiziranog dolaska na Pecaru gostujućoj navijačkoj skupini.

Kasno stigao zahtjev

Iz Viteza je u četvrtak na Pecaru stigao zahtjev za prihvat 50 navijača, a klub ga u skladu s propisima proslijedio policiji. Ali, policija je zabranila dolazak, s objašnjenjem da je zahtjev kasno stigao. Možda, ali poznato je kako navijači iz Viteza nigdje nikada nisu napravili bilo kakav incident. S druge strane, i ranije je bilo zakašnjelih najava iz (ne baš miroljubivih) navijačkih skupina, pa im je ipak odobren dolazak. Kruto tumačeći propise, policija je u pravu... Iz NK Široki Brijeg poručili su da će ipak prihvatiti navijače gostiju koji dođu “neorganizirano”. Navijači domaćih spremni su “pomiješati” se s gostima (kao i često ranije), jer u pitanju su dvije prijateljske skupine.•

Trener Karačić najavio je na “generalki” protiv Mladosti DK (2:0) izvesti pretpostavljeni sastav koji će igrati protiv Viteza. Ipak u drugom je poluvremenu osim Ćorića i Brekala mijenjao sve igrače. Pojedinci (Crnov, Ćorluka...) igrali su na mjestima na kojim rjeđe igraju. Karačić kaže da želi što bolje “snimiti” mogućnosti pojedinaca, ali i momčadi u cjelini, pa možda i u utakmici protiv Viteza bude nekih promjena u sastavu i načinu igre. Ipak, najvjerojatnije će susret početi jedanaestorica koja su odigrala prvih 45 minuta protiv Mladosti D/K: Soldo – Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković – Plazonić, Sesar – Baraban , Ivanković, Crnov – Krstanović. A možda od početka zaigraju Wagner, Menalo, Barić, Repić, Brašić, Ćorluka...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije