izetbegović:

Bit će natezanja s Draganom, ali ćemo naći kompromis

Bakir Izetbegović
06.12.2016.
u 07:10

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, nedavno je završio svoj mandat predsjedatelja, i za magazin Stav pojasnio odnose s Draganom Čovićem, drugim članom Predsjedništva BiH i liderom HDZ BiH.

“S Draganom Čovićem stvari stoje nešto drugačije jer političke agende i prioriteti HDZ i SDA u mnogim se bitnim elementima preklapaju, ali u mnogim i razlikuju. SDA želi intenzivniju implementaciju Reformske agende i ozbiljan početak izgradnje infrastrukture, popravak socioekonomskih prilika, prije svega intenzivno kreiranje novih radnih mjesta u realnom sektoru. Ne želimo otvarati priče o ustavnim reformama, rekonstrukcijama vlada, ukidanju ministarstava, podjelama ministarstava, podjelama RTV servisa i slično. HDZ želi upravo ove teme staviti u prvi plan, do kraja mandata postići dio ciljeva koje obećava već deset godina svojim biračima.

Dakle, između SDA i HDZ, a time i između Čovića i mene, predstoji suradnja, ali i borba za redoslijed prioriteta. Stranke su iskusne, prošle su kroz različite faze međusobnih odnosa, a slično je i sa mnom i Draganom. Bit će natezanja, ali ćemo naći kompromis, nećemo dozvoliti da se sve pretvori u obostrano štetan klinč.”, izjavio je Izetbegović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?