Mladen Ivanić:

BiH će dobiti još jednu priliku koju mora maksimalno iskoristiti

ivanic
Foto: agencije
21.04.2015.
u 09:39

Nakon sedam godina potpune blokade i pauze na europskom putu, Bosni i Hercegovini  današnjim aktiviranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) ponovo se otvaraju perspektive.

Takvog je mišljenja Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji u intervjuu za "Dnevni avaz" dan uoči važne odluke EU kaže da je to prva konkretna nagrada nakon što su Predsjedništvo BiH, a potom i Parlament BiH usvojili Izjavu o putu BiH ka EU.     

- To pokazuje da je BiH prisutna u Europi, jer nakon sedam godina potpunog beznađa otvara se nova perspektiva. To se vidjelo i na sastanku 20 ministara vanjskih poslova, gospođe Mogherini (Federica Mogherini) i gospodina Hahna (Johannes Hahn) sa mnom i s ministrom Igorom Crnatkom. Tako veliki interes odavno nije zabilježen i mislim da je to prilika koju ovog puta trebamo maksimalno iskoristiti - kaže Ivanić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije