INTERVENCIJA

Ashton dolazi s rješenjem, niti jedna strana ne bi bila poražena

ashton
VL FOTO
07.05.2011.
u 16:14

Protivljenju ruskog veleposlanika za poništavanje referenduma u RS-u na PIC-u se pridružio i francuski veleposlanik

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku Cathrin Ashton sljedeći tjedan dolazi u Banjaluku da bi bilo pronađeno rješenje po kome nijedna strana ne bi bila poražena u situaciji nastaloj povodom odluke RS-a da raspiše referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH, piše beogradski dnevnik Blic. Pravni eksperti EU-a trebali bi uraditi reformu pravnog sustava BiH što je bio jedan od zahtjeva predsjednika RS-a Milorada Dodika.

List navodi da je na sjednici PIC-a u BiH došlo do promjene u stavu pojedinih članova PIC-a, te da se protivljenju ruskog veleposlanika za poništavanje referenduma u RS-u pridružio i francuski veleposlanik, što je Inzku dodatno otežalo namjeru da poništi odluku Skupštine i eventualno sankcionira političare u RS-u. Pozivajući se na saznanja u diplomatskim krugovima, beogradski list navodi da Inzko za poništavanje referenduma u RS-u nema podršku kompletne međunarodne zajednice, prije svega EU-a.

Prema tvrdnjama pojedinih međunarodnih krugova, visoki predstavnik namjerava od Amerikanaca zatražiti snažniju podršku za svoje namjere, zbog čega će se početkom idućeg tjedna uputiti u New York, gdje bi se trebao sastati s američkim dužnosnicima.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Ana33
18:05 07.05.2011.

Zar vjerovati \"petparačkom\" listu kojeg drži \"crnogorska politička mafija\" na čelu s Tadićem?!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?