Milana Bandića trebalo je maknuti od Zagreba, smatra i ugledni odvjetnik koji sudjeluje u postupku

Odvjetnik Anto Nobilo uvjeren da s kaznenim djelima obrana neće imati problema

Odvjetnici Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
22.10.2014.
u 00:38

- Očigledno su neki smatrali da ovaj pritvor bude što dulje i traje što dulje. Drugi nisu bili bitni, nego samo Milan Bandić kojega je trebalo maknuti iz Zagreba - tvrdi ugledni odvjetnik Nobilo

- Petar Pripuz može izaći iz pritvora, ako položi jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Očekujemo pravomoćnost ove odluke, nakon toga će to biti položeno i onda on može izaći - kazao je odvjetnik Anto Nobilo nakon što je sudac istrage donio odluku o određivanju istražnog zatvora Milanu Bandiću i ostalim suoptuženicima.

Petru Pripuzu je sudac prihvatio jamčevinu kako bi izašao na slobodu, ali tek kada odluka bude pravomoćna. - Pritvor mu je određen samo zbog utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog ponavljanja kaznenog djela - kazao je Nobilo i dodao da Pripuz novac za jamstvo mora uplatiti u gotovini. - Večeras svi idu u Remetinec - potvrdio je Nobilo i kazao da je Bandiću, Ljubičiću i Laci pritvor, uz opasnost utjecaja na svjedoke, određen i zbog opasnosti od ponavljanja djela. - Svi imaju mogućnost, kada to postane pravomoćno, ponuditi jamčevinu. Dosad je jedino Pripuz ponudio konkretni novac, zato je njegovo i prihvaćeno - kazao je Nobilo.

"Milana Bandića je trebalo maknuti iz Zagreba"

- Što se tiče kaznenih djela, mislim da nećemo imati problema. Mislim da je ključni problem pritvor. Očigledno su neki smatrali da ovaj pritvor bude što dulje i traje što dulje. Drugi nisu bili bitni, nego samo Milan Bandić kojega je trebalo maknuti iz Zagreba. Opasnost od ponavljanja djela se uklanja, ako Milan Bandić da ostavku - kazao je Nobilo i dodao da je Bandić najavio da nikada neće dati ostavku.

Odvjetnik Milana Bandića, Krešimir Krsnik, kazao je da "naravno da nisu zadovoljni odlukom suda". - Već jučer sam rekao da nismo naivni, ali uistinu smo vjerovali i očekivali te i dalje mislimo da nema mjesta za određivanje pritvora - kazao je Krsnik i dodao kako im sada slijedi žalbeni postupak. - Žao mi je što nakon toliko godina bavljenja odvjetništvom moram reći da nisam iznenađen. Ovo je sumrak jedne pravne države. Živimo u opasnim vremenima u jednoj zemlji pravne nesigurnosti - kazao je Krsnik koji smatra da se "pod hitno" mora promijeniti zakon o državnom odvjetništvu.

Bandić je "najnormalnije primio odluku"

Kazao je da je Bandić "najnormalnije primio odluku", a da jamstvo nisu ponudili jer su mislili da im jamstvo ne treba. - Ovo da se zadržava jer na slobodi može počiniti neko novo kazneno djelo može trajati unedogled. Time se prisiljava ili ucjenjuje ili na ostavku ili se prisiljavaju svjedoci, odnosno suokrivljenici, na možebitno nekakvo i nepravo priznanje - rekao je Krsnik.

Tužiteljica Ksenija Krizman je na pitanje o kritikama da je uhićenje Bandića bilo politički motivirano kazala je da "odvjetnici kada nemaju neke pravne argumente i činjenice da iznose takve gluposti". - To ne treba ni komentirati - zaključila je Krizman.

Komentara 3

IQ
ivan.quen.5
06:59 22.10.2014.

He he he ugledni odvjetnik pa dajte ljudi moji kakakv je ugled na njemu komunisticko jedno potrkalo koje treba pod hitno maknuti jer on je sramota za ugledne odvjetnike,,To je jedan antiKrist koji nevoli sam sebe i samo stetu nanosi Hrvatima i Hrvatskoj

DU
Deleted user
08:55 22.10.2014.

"Ugledno odvjetnik" - svasta. Covjek koji je bez dokaza optuzio i trazio smrtnu kaznu za A. Artukovica, covjek kojeg je zena optuzila za obiteljsko nasilje, covjek koji tuce tuce djecu zbog nekakove kante za smece u Zgb-u, itd. I to je "ugedni" odvjetnik!

HO
Hoch03
10:10 22.10.2014.

Nobilo je odvjetnik.. Valjda samo još ja volim više pare od njih..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije