Borba protiv ISIL-a

Američki specijalci stigli na sjever Sirije

ISIL
VL FOTO
Autori: VLm, 24sata
27.11.2015.
u 09:16

Pripadnici vojske SAD-a došli su u Kobane i pokrajinu Hasaki gdje će obučavati borce novoosnovane arapsko-kurdske koalicije.

Prvi pripadnici specijalnih postrojbi SAD-a pristigli su na sjever Sirije gdje će uvježbavati snage umjerene sirijske oporbe i kurdske borce za borbu protiv Islamske države , potvrdili su u četvrtak Sirijskom opservatoriju za ljudska prava i kurdski izvori. Pripadnici vojske SAD-a došli su Kobane i pokrajinu Hasaki gdje će obučavati borce novoosnovane arapsko-kurdske koalicije, rekao je agenciji DPA voditelj Sirijskog opservatorija za ljudska prava.

Kurdski izvor u Kobaneu također je potvrdio dolazak američkih vojnika u grad.  SAD je krajem listopada najavio da će poslati specijalne snage koje će savjetovati pobunjenike u borbi protiv džihadista, a Savez sirijskih pobunjeničkih skupina koje podržava Washington je najavio novu ofenzivu protiv Islamske države u sjeveroistočnoj pokrajini Hasaki.

To je,  otkad su u listopadu objavile svoj osnutak, bila prva proglašena operacija Sirijskih demokratskih snaga koje su ujedinile nekoliko sirijskih pobunjeničkih skupina i kurdsku miliciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije