nogomet

Ako ne nađu rješenje, Vitez očekuju teški problemi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
29.05.2016.
u 08:00

Nogometaši Viteza postigli su veliki uspjeh izborivši ostanak u Premijer ligi u posebno delikatnoj i zahtjevnoj sezoni kada je, zbog smanjenja lige, premijerligaški status gubilo čak šest klubova. Uspjeh je proslavljen kako to i dolikuje ovakvom uspjehu “maloga kluba”. Nogometašima je, naime, nakon zadnjega kola kada su dobrom igrom u Banjoj Luci (2:2) i službeno izborili ostanak u ligi, priređen veličanstven doček u Vitezu.

Nakon euforije - muk

Euforija je trajala još 2-3 dana, a onda, umjesto planiranja i kombiniranja kako dalje, kako u novu sezonu u kojoj će se u Premijer ligi natjecati samo 12 najboljih bh. klubova, zavladala je nogometna tišina, muk… Ili je bolje reći radost, zadovoljstvo, euforiju…, malo po malo, zamjenjivale su sve češće priče o problemima koji su sada, na kraju uspješne sezone i pred početak priprema, isplivali na površinu. No, treba otvoreno reći, određeni problemi vidjeli su se i znali su se i ranije, međutim, gurali su se “pod tepih”. Taktiziralo se i računalo, ako bi Vitez izborio ostanak u Premijer ligi, bit će ih i lakše rješavati, a u slučaju neuspjeha problemi će ionako biti manji, lakše rješivi. A riječ je, prije svega, o financiranju kluba, o osiguravanju nužnih financijskih sredstava koja nisu mala i koja će biti i veća u sljedećoj, nego u netom završenoj sezoni.

Do sada je, naime, veliki dio sredstva za rad i djelovanje klupskog pogona osiguravao viteški poduzetnik i nogometni zaljubljenik, Vlatko Kafadar.

“Breme” financiranja

No ubuduće, kako cure informacije, više neće, i ne želi na sebe preuzimati takvu obvezu. Uz veći dio organizacijskih i administrativnih poslova, te dijelom i osiguravanja financijskih sredstava to je uspješno radio i činio predsjednik kluba Slaven Garić koji je sada poslovno angažiran u Ljubuškom, pa nije teško zaključiti da će, ubuduće, sve svoje obveze koje je preuzimao mnogo teže ispunjavati. A njih dvojica su, već nekoliko godina, “alfa i omega” viteškog premijerligaša koji je, evo, i četvrtu godinu zaredom u bh. nogometnom razredu. Traži, naime, Kafadar da se znatan dio “bremena” financiranja kluba s njegovih leđa skine, da mu (financijski) ruku pruže i drugi viteški gospodarstvenici, oni koji su to i do sada činili da budu nešto i izdašniji, uz uključivanje još nekolicine gospodarstvenika do sada za takav angažman nezainteresiranih. Ili, pak, što bi bilo logično i pošteno, da se nađu modusi financijske pomoći i od javnih poduzeće kod kojih, po tom pitanju, određeni klubovi imaju ekskluzivnost. Kada će se, i hoće li se, išta od toga riješiti, teško je reći. A vrijeme neumitno prolazi i dva tjedna nakon završetka sezone i dva tjedna pred početak priprema za novu, Vitez nema trenera, nema riješeno pitanje kako i kuda dalje. Naime, treneru Karačiću je istekao ugovor, bio je spreman sklopiti novi, no s njim po tom pitanju, koliko je nama poznato, nitko nije razgovarao. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije